Siirry sisältöön
Ilmasto

Valio Luomu™ maito hyppäsi Suomen ensimmäisen biokaasumaitoauton kyytiin

Valio Luomu™ maito hyppäsi Suomen ensimmäisen biokaasumaitoauton kyytiin
Helena Karhujoki
Viestintäjohtaja

Retkeily luonnossa on ollut Helenan lempijuttuja pienestä asti. Ehkä juuri siksi Helena innostuu myös töissä erityisesti ruoan ilmastovaikutusten pienentämisestä ja eläinten hyvinvoinnista.

Helmikuun 2019 alusta lähtien Valio Luomu™ maito kulkee tilalta meijeriin nesteytetyn biokaasun eli LBG:n voimalla. Biokaasuauto pienentää maidon keräilyn hiilijalanjälkeä ja on kiertotaloutta parhaimmillaan: Valion tehtaiden jätteestä valmistetaan nimittäin biokaasua.

LBG-maidonkeräilyauto kerää vajaat 10 prosenttia kaikesta Valio Luomu™ maidosta ja kiertää eteläisen Suomen keräilyreitillä.

Logistiikkakokonaisuuden hiilijalanjäljen pienentäminen on merkittävää koko hiilineutraalin maidontavoitteen kannalta, sillä ajokilometrejä tulee paljon, kun maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita kuljetetaan. Meillä on muitakin biokaasukäyttöisiä ajoneuvoja, kuten jakeluauto ja henkilöstön työsuhdeautoja”, Valion kehityspäällikkö Petteri Tahvanainen sanoo.

Kestävän liikennöinnin edelläkävijät

Valio hyödyntää biojätteistä tuotettua ympäristöystävällistä biokaasua polttoaineena. Katso video!

Oletko bongannut tällaisen auton oman lähikaupan pihasta? Kim Nyberg ajaa Valion ensimmäistä biokaasulla kulkevaa jakeluautoa, joka vie kauppoihin tavaraa pääkaupunkiseudulla.


Hiilijalanjälki nolla 2035

Hiilijalanjälki nolla 2035

Me tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja haluamme olla osa ratkaisua. Soijaton lehmien ruokinta, hiiliviljelijäkoulutukset ja biokaasulla kulkeva maitoauto ovat esimerkkejä työstämme tähän asti.

Search