Rikastettujen maitotuotteiden vaikutus lievän kognitiivisen heikentymisen etenemiseen (NutriSen 2.0)
Etsimme vapaaehtoisia henkilöitä tutkimukseen, jossa selvitetään aivotoimintoja tukevilla ravintoaineilla täydennettyjen maitotuotteiden vaikutuksia kognitiiviseen toimintakykyyn. Tutkimus alkaa talvella 2024.
Saatat soveltua tutkimukseen, jos:
- Olet yli 60–vuotias ja suomenkielentaitoinen
- Sinulla on muistioireita, mutta ei todettua muistisairautta, kuten Alzheimerin tauti
- Sinulla ei ole muuta aivotoimintoihin vaikuttavaa vakavaa sairautta, kuten Parkinsonin tauti, skitsofrenia, vakava masennus tai aivovamma
- Sinulla ei ole maitoallergiaa
- Et käytä alkoholia yli kahta annosta vuorokaudessa tai muita päihteitä
- Et osallistu samanaikaisesti toiseen lääketieteelliseen tutkimukseen
Mitä odotamme sinulta:
- Nautit maitopohjaista tutkimusvalmistetta päivittäin 12 kk ajan
- Käyt tutkimuskäynnillä Valio Oy:n tiloissa Helsingin Pitäjänmäellä 3-4 kertaa tutkimuksen aikana
- Annat tutkimuksen aikana 3-4 verinäytettä ja yhden sivelynäytteen posken sisäpinnalta
Mitä hyödyt tutkimuksesta:
- Saat 12 kk ajan välipalatuotteita veloituksetta
- Saat omat tuloksesi tutkimuksen aikana tehtävistä kognitiivisista testeistä ja verinäytteistä
- Tuet tutkimustyötä, jonka pohjalta pyritään kehittämään elintarvikkeita, jotka tukevat aivotoimintoja
Tutkimuksesta vastaavana henkilönä toimii FT, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja lääketieteellisenä asiantuntijana emeritusprofessori, LKT Timo Strandberg.
Tarkempia tietoja tutkimukseen osallistumisesta saa lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen [email protected] tai soittamalla maanantaisin Reijo Laatikaiselle 040-7171753 (klo 9-16). Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.