
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 iso kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori
- ¼ dl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Rosmariinimehustetut marjat
- 250 g (5 dl) marjoja, esim mansikoita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl tuoretta rosmariinia
Kermavaahto
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl Valio voita
- 1½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 iso kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori
- ¼ dl sitruunamehua
- ripaus suolaa
Rosmariinimehustetut marjat
- 250 g (5 dl) marjoja, esim mansikoita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl tuoretta rosmariinia
Kermavaahto
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
- Pese sitruuna hyvin. Raasta voi-sokerivaahdon joukkoon sitruunan pintakuori ja lisää sitruunamehua.
- Siivilöi joukkoon kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Levitä taikina voideltuun leipä- tai uunivuokaan (n. 10 x 20 cm).
- Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min, kunnes blondie on päältä kauniin värinen, mutta sisältä vielä kostea.
- Anna jäähtyä vuoassa ennenkuin leikkaat paloiksi.
- Leikkaa mansikat neljään osaan. Valuta päälle siirappi. Mausta sitruunamehulla ja hienonnetulla rosmariinilla. Anna mehustua hetki.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Tarjoa blondies mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
278 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
32,9 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.