
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Keksi
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
- punaista elintarvikeväriä
Tuulihattumassa
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 kananmunaa
Täyte
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- vadelmahilloa
Pinnalle
- tomusokeria
Keksi
- 50 g Valio voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
- punaista elintarvikeväriä
Tuulihattumassa
- 50 g Valio voita
- 1 dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 kananmunaa
Täyte
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
- vadelmahilloa
Pinnalle
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita keksistä. Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot ja sokeri kerralla joukkoon, sekoita massa tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
- Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Massan tulee olla helposti pursotettavaa, mutta muotonsa pitävää ei valuvaa.
- Pursota massasta leivinpaperille n. ø 5 cm korkeita kekoja. Tasoita kekojen huiput vedellä kostutetulla sormella. Leikkaa keksimassasta pyöreitä n. ø 5 cm keksejä. Paina keksi kevyesti tuulihatun pinnalle.
- Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi. Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Täytä tuulihatut hillolla ja vaahdolla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
22,1 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
- vadelmahilloa
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.