Siirry sisältöön
Kiitos
Vastuullisuus

Kiitos

Kiitos, että valitset Valion tuotteen

Silloin kiität konkreettisesti 4 500 maidontuottajaa, jotka omistavat Valion. Sillä kun tuotteemme on myyty kauppoihin, tilitetään kaikki myyntituotot takaisin tiloille. Nämä rahat työllistävät niin tilallisia kuin muita paikallisia yrittäjiä Hangosta Utsjoelle. Suoraan ja välillisesti Valio työllistää noin 30 000 ihmistä. Maidontuotannon osuus maatalouden markkinatuotoista on lähes 40 %, ja Valion kautta suomalaiseen yhteiskuntaan tuloutuu vuodessa noin miljardi euroa.

Kaikki lähtee ruohonjuuritasolta

Suomen pelloista yli neljännes on nurmipeltoa, lehmiemme tärkeintä ruokaa. Kun nurmi, juuristo ja maaperä on hoidettu tip-top, on nurmella täysi mahdollisuus tehdä kahta työtään: sitoa hiiltä eli toimia hiilinieluna ja toimia mahdollisimman hyvänä ravintona lehmillemme. Kehitimme ensimmäiset peltojen hiilensidontaa parantavat nurmisiemenseokset, jotka on suunniteltu suomalaisiin viljelyolosuhteisiin. Valio Carbo™ siemenseos on monilajinen, satoisa, kestävä ja se lisää luonnon monimuotoisuutta. Nyt sitä viljellään jo laajalti.

Pellolta kauppaan omissa käsissämme

Suomessa valmistamamme tuotteet on valmistettu suomalaisesta maidosta. Haluamme pitää koko tuotantoketjun omissa hyppysissämme alusta loppuun. Pellolta kauppaan. Maitotilat, kuljetusrekat, tehtaat. Valion maito kulkee tilalta meijeriin keskimäärin 77 kilometriä ja meijeriltä kauppaan 88 kilometriä. Lähiruoka, maito, ehtii tilalta kauppaan noin kahdessa vuorokaudessa.

Eteenpäin

Vuonna 1945 laboratoriomme pitkäaikainen johtaja Artturi Ilmari Virtanen nappasi Nobelin kemian palkinnon Suomeen ja Valiolle. Aiemmin lehmät olivat saaneet talvella kehnoa ruokaa, eivätkä siksi lypsäneet ollenkaan. A. I. Virtanen keksi, miten kesällä kerätyn nurmen voi säilöä talven varalle. Nobelistimme mukaan nimetyn AIV-rehun ansiosta lehmät alkoivat lypsää huippuluokan maitoa myös talvella. Sen jälkeen olemme kehittäneet laktoosittomat maidot, ValSa® tuotteet, MiFU® suikaleet ja monet muut arkiset keksinnöt. Sillä Artturi Ilmari Virtasen perintö ja asenne elää ja voi meillä edelleen hyvin: tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia, kun niin päättää.

Search