Siirry sisältöön
Vastuullisuus on tekoja
Vastuullisuus

Vastuullisuus on tekoja

Meille vastuullisuus on työtä ympäristön, yhteiskunnan, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Haluamme pitää Suomen elinvoimaisena ja tavoitteemme on nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä.

Korkkia myöten kasvipohjainen pakkaus

Tällaiset harjakattoiset maito-, piimä-, kerma- ja jogurttipakkaukset ovat meillä tänä päivänä täysin kasvipohjaisia. Myös tuo korkki.

Pakkaukset ovat yksi pieni osa isoa kokonaisuutta: tavoitteemme on nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä.

Omistajamme eivät asu kaukomailla vaan lähimailla

Eipä sitä tule ajatelleeksi, että Valion omistaa kokonaan sen maidontuottajat. Kuten Mäkelät, Kauhaset, Mårtensonit. Kun ostaa Valion tuotteen, raha menee takaisin tiloille, takaisin Suomeen.

Siinä se on. Hiilinielu.

Kuten metsällä, myös nurmella on kyky sitoa hiiltä ilmakehästä, toimia hiilinieluna. Siksi ei ole sama, miten sitä viljelee.

Kun kuulet pellolla bzzzzzzzzzzzzzzz, kaikki on hyvin

Elinympäristöjen suojelu on lajien monimuotoisuuden suojelua. Maidontuotanto vaikuttaa luonnon monimuotoisuuteen, ja maitotiloilla voidaan lisätä monimuotoisuutta eri tavoin.

Lanta on pala tulevaisuutta

Haluamme laittaa lannan kiertoon, koska siinä on vahvasti potentiaalia olla yksi ratkaisu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Lannan hyödyntäminen liikenteen biokaasuksi laskisi maidon hiilijalanjälkeä laskentatavasta riippuen 20−25 prosenttia

Ei petä

Kun on omat maitotilat, tehtaat ja rekat, sitä tietää, ettei yksikään lenkki pellolta kauppaan petä.

Aloittakaamme kiitoksella

Olette valinneet meidät Suomen vastuullisimmaksi brändiksi useana vuotena. Nyt on meidän vuoromme kiittää teitä ja kertoa muutamalla sanalla, mitä, miten ja miksi työtämme teemme, jotta olemme tulevaisuudessakin luottamuksenne arvoinen.


Pellolta tehtaaseen, tehtaasta kauppaan. Suomalaisista raaka-aineista, kotimaisella työllä. Kiitos kaikille, jotka tekevät työtä sen eteen, että suomalaista ruokaa riittää.

Meille Valiolla on kunnia-asia, että pystymme toimittamaan tavaraa hyllyihin myös poikkeusaikana. Kun me kaikki teemme parhaamme, olemme yksi vahva porukka nimeltä Suomi.

Mitä syntyy, kun yhdistää Don Huonojen legendaarisen kappaleen ”Hyvää yötä ja huomenta”, sekä satoja valiolaisten itse kuvaamia videoita arkisesta työstä kellon ympäri? Syntyy tarina suomalaisesta työstä.

Työstä, jota Valiolla, maitotiloilla ja koko Suomessa tehdään, jotta kotimaista ruokaa riittää. Tänään ja huomenna.

Hyvää työtä ja huomenta

Olkoon tämä filmi meidän valiolaisten lippiksen nosto jokaiselle ihmiselle Suomessa, joka omalta osaltaan varmistaa, että pyörät pyörivät.

Kohti hiilineutraalia maitoa 2035

Kohti hiilineutraalia maitoa 2035

Etenemme vuoden 2035 tavoitteeseen erityisesti kolmea reittiä: Sidomme nurmipeltoihin ilmasta enemmän hiilidioksidia, teemme lannasta biokaasua ja vähennämme turvepeltojen päästöjä.

Search