Siirry sisältöön
Pakkaukset

Vastuullisuus

Pakkaukset

Korkkia myöten kasvipohjainen pakkaus

100 %

Harjakattoinen tölkki, kuten me niitä kutsumme, sisältää kartonkia ja muovia. Tölkin runko valmistetaan kartongista, joka syntyy pääosin suomalaisesta puukuidusta. Rungon sisällä on ohuen ohuita muovikerroksia, jotka tekevät pakkauksesta nestetiiviin. Nämä muovikerrokset valmistetaan sokeriruokoteollisuuden sivuvirtana muodostuvasta kasvietanolista. Koko tölkki on siis 100 % kasvipohjaisesta materiaalista ilman tippaakaan fossiilista öljyä. Entäpä korkki?


Sitten se korkki

Oletkin ehkä huomannut, että monissa harjakattoisissa tölkeissä on tänä päivänä korkki. Uudelleen suljettava pakkaus helpottaa käyttöä, auttaa ruokaa säilymään ja vähentää samalla ruokahävikkiä. Ja ajattelepa tätä: korkki on valmistettu myös siitä samasta sokeriruokoteollisuuden sivuvirtana muodostuvasta kasvietanolista, joka menisi muuten hukkaan. Korkki on siis kasvipohjaista muovia, ja siksi se kierrätetään muovinkeräyksessä. Sangen hyvä korkki siis.


Maailman ensimmäinen

Meillä tuote- ja pakkauskehitystä ohjaa vahvasti ajatus, että haluamme pakkauksiemme olevan tulevaisuudessa mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Siksi otimme vuonna 2015 ensimmäisenä maailmassa käyttöömme 100 % uusiutuvista tölkit ja laajennamme tätä käytäntöä muihin pakkauksiin.


Moi moi perinteinen muovi

Fossiilisen, öljypohjaisen muovin käyttöä vähennämme heti siirtymällä esimerkiksi juustoviipalepakkauksissa kierrätysmuoviin. Tällä hetkellä viipalepakkauksista on jo 55 % kierrätysmuovia, jota saadaan muun muassa panttipuolloista. Valio PROfeel® proteiinirahkoissa otimme pakkauksista kannet ja muovilusikat veke. Se vähensi pakkausten muovin määrää 44 %, mikä vastaa noin seitsemää miljoonaa kaupan muovikassia vuodessa. Mustasta muovista luovuimme kokonaan. Gramma pois sieltä, gramma pois täältä, saattaa kuulostaa pieneltä. Mutta kun sen kertoo sadoilla miljoonilla pakkauksilla vuodessa, on sillä merkitystä meille kaikille.


Vähemmän muovia

Valio on sitoutunut vapaaehtoisen Green deal -sitoumuksen myötä vähentämään kertakäyttöisissä annospakkauksissaan käytettävän muovin määrää 15 prosentilla vuoden 2026 loppuun mennessä verrattuna vuoteen 2022. Vuoden 2023 aikana vähensimme muovia jopa 31 550 kg eli 1,5 miljoonan muovikassin verran. Olemme siis hyvin matkalla kohti tavoitettamme.

Search