Siirry sisältöön
EI PETÄ.
Vastuullisuus

EI PETÄ.

Kun on omat maitotilat, tehtaat ja rekat, sitä tietää, ettei yksikään lenkki pellolta kauppaan petä.

Omat maitotilat, ei yllätyksiä

Suomessa valmistetut tuotteemme on tehty omasta maidostamme, joka tulee 4 500 maitotilalta ympäri Suomea. Maidontuottajat myös omistavat Valion. Pystymme jäljittämään jokaisen maitolitran, jos ei ihan lehmä-, niin tilakohtaisesti.

Joka päivä sitä samaa. Onneksi.

Tiedämme joka hetki kellon ympäri, miten tuotteemme valmistetaan, koska teemme ne omissa tehtaissamme tarkkojen prosessiemme ja vastuullisuusstandardiemme mukaisesti. Jokainen purkki jogurttia, jäätelöä, mehua, maitoa, rahkaa, vauvan puuroa tai velliä – mitä vain missä lukee Valio – on saman tiukan laadunvalvonnan alainen.

Lyhintä reittiä, kiitos

Valion maito kulkee tilalta meijeriin keskimäärin 77 kilometriä ja meijeriltä kauppaan 88 kilometriä. Lähiruoka, maito, ehtii tilalta kauppaan noin kahdessa vuorokaudessa. Kun kuljetukset on suunniteltu fiksusti, se tarkoittaa pienempiä päästöjä ja hävikkiä. Suunnittelemme maidonkeräilyautojen reitit optimaalisiksi ja vältämme ylimääräistä ajoa. Tuotteiden jakelussa ympäristökuormaa vähentää se, että autot on lastattu mahdollisimman täyteen.

Lähiruokaa

Meillä on tehdas 12 paikkakunnalla. On meijereitä, juustoloita, jäätelötehdas, hillotehdas ja mehutehdas. Se tarkoittaa työtä ympäri Suomea ja mahdollisimman lyhyitä välimatkoja maitotiloilta tehtaisiin ja tehtaista kauppoihin. Ihan kuten ihmisiäkin, pitää maitotiloja, tehtaita ja työpaikkoja olla mielestämme etelästä pohjoiseen, jotta jokaisella on mahdollisuus laadukkaaseen suomalaiseen lähiruokaan – jota riittää.

Search