Valio AURA® sinihomejuusto, suomalaisten rakastama klassikko

Sinihomejuustot ovat pitkän perinteen jalostamaa juustojen aatelia. Suomalaista herkuttelun historiaa tehtiin vuonna 1935, kun Turussa alettiin valmistaa Valio  AURA® sinihomejuustoa tanskalaisen juustomestari Maurits Rasmussenin ohjauksessa. Perinteinen Valio AURA®  on voimakasarominen, murukoloinen sinihomejuusto, jota kypsytetään 6 viikkoa.

Juustomestarien maukkaat salaisuudet

Erilaisten homejuustojen valmistus ja reseptit ovat kautta aikojen olleet juustomestarien tarkoin varjelemia salaisuuksia. Niiden valmistuksessa käytetään vain tiettyjä, tarkoin valittuja Penicillium-suvun  homekantoja, kuten Penicillium Roquefortia ja Penicillium Glaucumia, jotka hajottavat juustomassaa vaikuttaen sekä juuston makuun että sen olomuotoon.

Jo 75 vuotta Valio AURA® sinihomejuusto on ollut suomalaisten suosikkihomejuusto, johon sen ystävät suhtautuvat kiihkeän intohimoisesti. Sen kirpeä, kermainen ja pitkään viipyvä maku antaa luonteikkaan aromin mitä erilaisimmille ruoille ja leivonnaisille. Erityisesti ruoanlaittoon Valio onkin kehittänyt Valio AURA® muru juuston, jota on helppo käyttää esimerkiksi pizzoihin, keittoihin, kastikkeisiin, salaatteihin, leivontaan ja maustamiseen.

Valio AURA® sinihomejuuston tarinan voit katsoa myös videoina täältä.

Kotikeittiön monipuolinen maunantaja

Valio AURA® sinihomejuuston käyttö keitoissa ja kastikkeissa pehmentää niiden maun herkulliseksi. Se on mainio lisä kasvisruoissa ja sopii erinomaisesti kalan ja lihan maustamiseen tai sellaisenaan juustotarjottimelle. Makeus sopii yllättävän hyvin Valio AURA® sinihomejuustolla maustettuihin ruokiin. Kokeile tuoreiden, kuivattujen tai säilykehedelmien käyttöä Valio AURA® sinihomejuustojen kanssa ruoanlaitossa tai jälkiruokana.

Kaikki Valio AURA® sinihomejuustot ovat laktoosittomia, mikä on omiaan vain lisäämään niiden suosiota. Alkuperäinen Valio AURA® sinihomejuusto sai vuonna 1997 rinnalleen vieläkin aromikkaamman Valio AURA® Gold sinihomejuuston, jonka kypsytys vie kaksi kertaa pidempään eli 12 viikkoa. Valio AURA® juustot valmistetaan yhä lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti pienessä Valion juustolassa Äänekoskella. Lisää ideoita ja inspiraatiota ruoanlaittoon löydät Valio AURA® sivuilta.

“Kirpeä, kermainen ja pitkään viipyvä maku antaa luonteikkaan aromin ruoille ja leivonnaisille.”

Tässä muutama Valio AURA® resepti, jota et voi vastustaa

AURA gnocchit
Pinaatti AURA pasta
AURA perunat grillissä
AURA silakkalaatikko
AURA punajuurisalaatti


Energiatarpeesi