Valio Better™ tuo rahkan keveyden levitehyllyyn

Voiko levite olla terveellistä mutta maistua hyvältä? Nyt voi! Valio Better™ rahkariini on uudenlainen, hyvänmakuinen rahkalevite, jossa yhdistyy kolme hyvää: rahkan keveys, rypsiöljyn pehmeys ja voin maukkaus.

Valio Better™ rahkalevite on kolmen hyvän kimppa

Suomalaiset satsaavat hyvinvointiinsa ja haluavat tehdä fiksuja valintoja arjessa. Säännöllinen ateriarytmi ja terveelliset välipalat vilahtavat puheissa yhdellä jos toisella. Hyvinvoinnin merkitys näkyy myös kiinnostuksena sellaisia tuotteita kohtaan, joiden koetaan edistävän hyvinvointia. Esimerkiksi rahkan suosio on vankkumaton.

Valio Better™ tuo rahkan keveyden myös rasvahyllyyn. Uutuuslevitteessä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kevyt rahka, kotimainen rypsiöljy ja maukas voi.

Tällaista levitettä ei maailmalla ole ennen nähty.

Valio Better™ sisältää rahkaa 37 %. Luontaisesti kevyt rahka vähentää levitteen rasvapitoisuutta, raikastaa sen makua ja kuohkeuttaa rakennetta. Kotimainen rypsiöljy tuo rahkariiniin runsaasti elimistölle välttämätöntä alfalinoleenihappoa eli omega-3:sta, joka päivittäin nautittuna (2 g / vrk) auttaa ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Valio voi kruunaa levitteen herkullisen maun. Nauti Valio Better™ osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Uutuuslevitteellä on Sydänmerkki. Sydänmerkki-tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen. Valio Better™ levitteessä on rasvaa 40 %, josta 27 % on kasvirasvaa ja 13 % maitorasvaa. Suolaa tuotteessa on 1 g / 100 g.

Valio Better™ rahkariinin valmistuksessa ei käytetä rasvojen hydrausta tai vaihtoesteröintiä. Rypsiöljy lisätään tuotteiden valmistuksessa niiden luontaisessa juoksevassa muodossa.

Miksaa mielesi mukaan

Valio Better™ levittyy leivälle pehmeästi ja maistuu hyvältä sellaisenaan. Rahkariinin raikkaasta mausta voi nauttia kevyin mielin joka päivä.

Levitteestä voi tuunata myös erilaisia leivänpäällisiä, kuten avokadolevitteen, hummuksen ja perinteisen munavoin uudella twistillä. Valio Better™ sopii lisäksi helppoon leivontaan, kuten piiraspohjiin. Ja voi siitä taikoa jälkiruoaksi vaikkapa marjapiirakan. Miksaa siis mielesi mukaan! Tuote ei kuitenkaan sovellu pannulla paistamiseen.

Uskalla kokeilla uutta. Yllätyt!

Rohkeasta ideasta syntyi ainutlaatuinen Valio Better™

Valion tuotekehittäjät saivat kolme vuotta sitten haastavan tehtävän. Rasvahyllyyn tulisi luoda jotakin aivan uutta. Tavoitteena oli kehittää levite, joka vastaisi hyvinvointia arvostavien kuluttajien tarpeisiin ja joka täyttäisi Sydänmerkki-tuotteen vaatimukset rasvanlaadun ja suolamäärän osalta. Tällaista tuotetta Valiolla ei vielä ollut levitevalikoimassaan.

"Halusimme luoda uudenlaisen kevytlevitteen, joka myös maistuu hyvältä”, tuotekehittäjä Annamari Jukkola tiivistää.

Levitteen valmistusta täytyi katsoa kokonaan uudelta kantilta, ja siksi uutuuden kehittämiseen varattiin useampi vuosi aikaa.

”Uusi katsontakanta sai meidät luomaan jotakin ainutlaatuista. Keksimme, että yhdistämällä voin, rypsiöljyn ja rahkan pääsemme tavoitteeseen. Levitteen rakenteen kehittäminen ei kuitenkaan ollut yksinkertaista, kun sen rasvapitoisuus haluttiin pitää tietyllä tasolla. Koeajoja tehtiin paljon sekä laboratorio- että meijeriympäristössä, jotta haluttu lopputulos saavutettiin”, Annamari Jukkola kertoo.

”Nyt levitteen maku on täyteläinen mutta raikas, ja sen rakenne on pehmeä. Rahkan käyttö reseptissä osoittautui nappivalinnaksi!”

Leviteuutuus syntyy suomalaisista raaka-aineista Valion Seinäjoen meijerissä.


Energiatarpeesi