Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma on saavuttanut suuren suosion

Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma on suomalaisesta tuoreesta maidosta valmistettua raikkaanmakuista ja hyvää maitojuomaa, joka sopii moneen käyttötarkoitukseen, esimerkiksi ruokajuomaksi, ruuanlaittoon ja kahvimaidoksi. 

Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomaa on saatavilla litran ja puolentoista litran pakkauksissa sekä rasvattomana että kevytmaitojuomana. Nyt suuren suosion saavuttanut tuoteperhe on kasvanut laktoosittomilla Valio Hyvä suomalainen Arki® Eila® maitojuomilla, joita on saatavilla litran pakkauksissa sekä rasvattomana että kevytmaitojuomana.

Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta, johon on lisätty D-vitamiinia. Maito sisältää luontaisesti kalsiumia, jodia sekä B2- ja B12-vitamiineja. 

Miten se poikkeaa Valion muista maidoista?

Valiolla on valikoimissaan suuri joukko ominaisuuksiltaan erilaisia maitoja ja maitojuomia. Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuoma täydentää kuluttajien toiveesta tätä Valion erikoismaitojen valikoimaa koko perheelle sopivana edullisena vaihtoehtona mausta ja käytettävyydestä tinkimättä.

Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomassa proteiinin määrä on vakioitu, ja se on aina 3,0 g / 100 g, kun taas perusmaidoissa proteiinin määrä vaihtelee lypsetyn maidon luontaisen vaihtelun mukaan. Lehmäkohtainen lypsetyn maidon proteiinipitoisuuden vaihteluväli on 2,7 – 5,0 g / 100 g vuodenajan mukaan. Valion perusmaidoissa proteiinin määrä on 3,2 – 3,3 g / 100 g, ja esimerkiksi Valio Plus™ maidoissa proteiinia on 5 g / 100 g.

Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomassa on kalsiumia 110 mg / 100g. Pääosa maidon kalsiumista on sitoutuneena proteiiniin, eli kun proteiinia on hieman vähemmän, myös kalsiumia on hieman vähemmän. Valion perusmaidoissa kalsiumia on 120 mg / 100 g, ja Valio Plus™ maidoissa kalsiumia on 180 mg / 100 g.

Miksi sitä kutsutaan maitojuomaksi eikä maidoksi?

Maitoasetus määrittää maitotuotteiden nimeämisen niin, että vain maidon rasvan määrää vakioitaessa tuotetta saa kutsua maidoksi. Näin syntyvät Valio rasvaton, ykkös-, kevyt- ja täysmaidot, joista kuluttajat voivat valikoida mieleisensä käyttötarkoituksen ja mieltymyksen mukaan. Vastaavasti maidosta voidaan vakioida myös muita komponentteja, kuten maitoproteiinia, laktoosia ja maidon suoloja. Kun valmistusprosessissa vakioidaan näitä maidon muita komponentteja niin, että komponenttien osuus pienenee, tuotetta tulee kutsua maitojuomaksi. Tästä syystä esimerkiksi laktoosittomat Valio Eila® maidot on nimetty maitojuomiksi. Valio Plus™ maitoja kutsutaan maidoiksi, koska maitoon on lisätty proteiinia. 

Kussakin tuotteessa valmistusresepti on optimoitu niin, että tuotteen aistinvaraiset ja laadulliset ominaisuudet ovat toivomamme kaltaiset ja vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla kuluttajien odotuksiin tuotteesta. 

 


Energiatarpeesi