Valio ValSa® - täyttä makua, vähemmän suolaa

Valio ValSa® maitosuolainnovaatiomme avulla olemme pystyneet vähentämään suolan määrää tuotteissa jopa 50 % , ja maku on silti erinomainen. Tunnistat vähempisuolaiset lempituotteesi vihreästä Valio ValSa® tunnuksesta.

MIKÄ IHMEEN MAITOSUOLA?

Maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista, jota maitosuolassa on lähes 80 % vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Valio ValSa® maitosuolan ansiosta voimme valmistaa tuotteita, joissa on vähemmän suolaa – ja silti erinomainen maku.

  1. Valio ValSa® maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista, jotka ovat peräisin lehmien syömästä rehusta – kesällä lehmät syövät pääosin tuoretta nurmea ja talvella säilöttyä AIV-rehua.
  2. Maitosuola pystytään erottelemaan juuston valmistuksen yhteydessä syntyneestä herasta. Natriumin sijaan suolaista makua antaa erityisesti maidon luontaisesti sisältämä kalium.
  3. Kun tuotteiden valmistuksessa osa tavallisesta ruokasuolasta korvataan Valio ValSa® maitosuolalla, tuotteisiin saadaan suolainen maku vähemmällä natriumin määrällä.
Valio ValSa® innovaation ydin piilee siinä, miten maitosuola ja esimerkiksi juuston maku saadaan pelaamaan täydellisesti yhteen.
Tuomas Salusjärvi, Valion liiketoiminnoista vastaava johtaja

Uutuus Valio Salaneuvos® ValSa® goudajuusto

Pehmeän täyteläinen Valio Salaneuvos® ValSa® goudajuusto maistuu erinomaiselta, vaikka siitä on vähennetty suolaa. Valio Salaneuvos® ValSa® goudassa on 40 % vähemmän suolaa verrattuna tavanomaisiin goudajuustoihin. Juusto sopii kylmien ja lämpimien leipien päälle sekä esimerkiksi kuorrutteisiin.

Tutustu

Tiesitkö, että maitosuola sisältää tärkeää jodia?

Valio ValSa® maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista, mm. jodista. Saat tärkeää jodia tuotteista, joissa on käytetty Valio ValSa® maitosuolaa.

Lue lisää jodista

Miksi suolaa kannattaa vähentää?

Lasten ja aikuisten liiallinen suolansaanti johtuu usein elintarvikkeiden sisältämästä piilosuolasta. Ruokasuolasta saatavan natriumin vähentäminen on yksi helpoimmista keinoista alentaa verenpainetta ja vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.