Siirry sisältöön
Valiojengi

3 + 1 syytä, joiden vuoksi logistiikkatyö on niin kiinnostavaa

3 + 1 syytä, joiden vuoksi logistiikkatyö on niin kiinnostavaa
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Osaavia ihmisiä tarvitaan Valiolla yhä siihen kaikkein tärkeimpään tehtävään – siirtämään tuotteet tehdaslinjalta asiakkaan laariin. Listasimme syitä, miksi kannattaisi harkita työtä logistiikassa.

Aikanaan teollisuuden automaatioasteen kasvaessa pelättiin robottien vievän ihmisiltä työt. Näin ei suinkaan ole käynyt, vaikka raskaimmat työvaiheet onkin korvattu automatiikalla. Toimitusvarmuus, luotettavuus, ammattitaito sekä vastuullisuus ovat asiakkaidemme arvostamia asioita. Tärkein voimavaramme ovat sitoutuneet ja osaavat valiolaiset.

1 Sinulla on todella hienot työvälineet

Pikakurkistus varastoon osoittaa, että täällä tehdään tietotyötä. Kaikki on hyvässä järjestyksessä, keräilyrobottien kaulat nousevat ja laskevat ja työntekijät hoitavat rauhallisesti omia hommiaan eteenpäin.

”Työn muutos viimeisen vuosikymmenen aikana on ollut huikea – tietotekniikan määrä on kasvanut kaiken aikaa ja logistiikkatyöntekijöiden käsissä on todella edistyksellistä teknologiaa. Eri varastoissamme työkaverina on kaikennäköisiä robotteja, keräilyä tehdään puheohjauksella ja kaiken aikaa teknologiaratkaisut uudistuvat”, Valion Jyväskylän varastovastaava Juha Pantsu sanoo.

2 Pääset oppimaan uutta – ja monitaitoisuus palkitaan

Valion logistiikkaan tullaan kaikenlaisilla taustoilla, eikä erityistä koulutusta tarvita. Se siis sopii myös esimerkiksi alanvaihtajille. Logistiikkatyö on kaukana puisevasta, sillä työtehtäviä on monenlaisia ja niihin koulutetaan hyvän perehdytyksen kautta. Sitä mukaa, kun taidot karttuvat, on mahdollista vaihdella erilaisten töiden välillä. Taitojen kasvaminen näkyy myös tilipussissa, sillä Valiolla monitaitoisuudesta maksetaan lisää peruspalkan päälle.

”Pelkän peruspalkan katsominen on logistiikkatyössä harhaanjohtavaa, sillä monitaitoisuuslisä ja erilaiset vuorotyöhön liittyvät lisät tuovat merkittävästi lisää palkkaa”, Valion Riihimäen varastovastaava Petri Vuorinen sanoo.

3 Töitä todellakin riittää

Automaatio tarvitsee rinnalleen osaavia ihmisiä, koska Valion tuotteita käytetään maan joka kolkassa Hangosta Utskojelle, ja tuoretuotteet kulkevat kaupan hyllyyn joka päivä. Tämä on suhdanteista riippumatonta arkea Valion varastoissa, töitä riittää tulevaisuudessakin. Logistiikkatyö vaatii normaalia peruskuntoa, koska työskennellään viileissä olosuhteissa ja työssä tulee liikuttua.

”Logistiikkatyöhön tykästyneet kehuvat sitä, että työvuorot saa järjesteltyä joustavasti. Ilta- ja yövuorot kompensoituvat sillä että voi nauttia arkipäivinä vapaista ja tehdä vaikkapa lyhyinä talvipäivinä valoisaan aikaan omia asioitaan. Mikäli mielii kerätä vuorolisiä, se onnistuu hyvin koska aina on myös niitä, jotka mieluusti tekevät arkivuoroja vaikkapa perhetilanteen vuoksi”, Vuorinen kertoo.

Tämän päivän logistiikkatyö on sosiaalista tiimityötä, jossa korostuvat vuorovaikutus ja yhteen hiileen puhaltaminen. Myös esihenkilöt ovat aina tukena, Valiolla panostammekin paljon laadukkaaseen esihenkilötyöhön. ”Valion arvot asiakaskeskeisyys, vastuullisuus, uudistuminen ja yhteistyö näkyvät kyllä käytännössä. Vastuullisuus tarkoittaa esimerkiksi satsausta turvalliseen työhön ja toimivaan työyhteisöön”, Vuorinen sanoo.

+1 Teet työtä, jolla on merkitystä

Erityisesti nuoret odottavat työltään merkityksellisyyttä. Tässä työssä sitä on tuntuvasti: ehkä juuri sinä, voit omalla työlläsi tehdä suomalaisille toimivaa arkea ja maallemme huoltovarmuutta.

”Logistiikkatyöntekijämme ovat keskeinen linkki ketjussa, joka alkaa jo maatilalta, ja jonka toimiessa sujuvasti kaupan hyllyyn, ravintolaan ja lähikouluun saadaan turvallista ja maistuvaa ruokaa. Jokainen varastollamme tekee työtä suoraan asiakkaalle, kun kerää hänen tilaustaan”, Pantsu sanoo.

Tip icon

Valion logistiikka – liity mukaan!

Valion logistiikan päävarastot ja jakelukeskukset sijaitsevat Helsingissä, Riihimäellä, Jyväskylässä ja Oulussa.

Valion avoimet työpaikat löydät täältä. Meiltä löytyy uramahdollisuuksia oman kiinnostuksen kohteesi mukaan niin työntekijä, asiantuntija, kuin esihenkilö tehtävistäkin. Laita hakemus ja tule töihin Valiojengiin!

Search