Siirry sisältöön
Valiojengi

Maitosuolattu Valio Polar® on pitkän tuotekehityksen tulos

Maitosuolattu Valio Polar® on pitkän tuotekehityksen tulos
Helena Karhujoki
Viestintäjohtaja

Retkeily luonnossa on ollut Helenan lempijuttuja pienestä asti. Ehkä juuri siksi Helena innostuu myös töissä erityisesti ruoan ilmastovaikutusten pienentämisestä ja eläinten hyvinvoinnista.

Miten syntyy vähempisuolainen Valio Polar® juusto, joka maistuu aivan samalta kuin ennenkin? Monen vaiheen kautta, tietävät Valion tuotekehittäjät. Lopullisen tuotteen kannalta tärkeimmät oivallukset tehtiin kuluttajien arkea ajattelemalla.

Työ alkoi terveysjuustosta

Juustonvalmistuksen sivutuotteena syntyvä hera ja sen jatkojalostus ovat aina kuuluneet läheisesti juustojen tuotekehitykseen. Siksi myös herasta saatavaa Valio ValSa® maitosuolaa hyödyntävän kuluttajatuotteen kehitys alkoi Valion juustojen tuotekehitysosastolta. Maitosuolan matka osaksi Valion Polar® juuston reseptiä on kuitenkin ollut pitkä ja polveileva.

Maitosuolatun juuston kehitysprojekti tuli Valiolla nykyään tuotekehityspäällikkönä työskentelevän Emmi Martikaisen työpöydälle vuonna 2008. Silloin tavoitteena oli kehittää todellinen terveysjuusto, joka olisi paitsi vähäsuolainen ja -rasvainen, myös tavallista kuitupitoisempi.

Vaikka kuiduista myöhemmin luovuttiinkin, vähäsuolaisuus pysyi vielä pitkään maitosuolatun juuston tuotekehityksen tavoitteena. Suolapitoisuus haluttiin pudottaa 0,3 grammaan sataa grammaa kohti, jotta tuotetta voitaisiin kutsua vähäsuolaiseksi EU:n ravitsemusväitteitä koskevan asetusten mukaan. Maitosuola antoi tähän hyvät mahdollisuudet, sillä se sisältää lähes 80 % vähemmän natriumia kuin tavallinen ruokasuola.

”Maitosuolan matka osaksi Valion Polar® juuston reseptiä on ollut pitkä ja polveileva.”

Emmi Martikainen, Saara Pitkänen ja Kristiina Oikarinen
ValSa-logo

Search