Siirry sisältöön
Valiojengi

Mika Parviainen MasterChef-tuomarina

Mika Parviainen MasterChef-tuomarina

Leipomokonsultti Mika Parviainen kehittää työkseen leipomotuotteita ja reseptejä teollisuuteen ja leipomoille Valio Food Solutionsilla. Tänä syksynä Mikan voi bongata MasterChef -ohjelman tuomaristosta.

Valion leipomokonsultti Mika Parviainen on pitkän linjan konditoria-alan ammattilainen, joka on 30-vuotisella urallaan työskennellyt monessa arvostetussa leipomoalan yrityksessä. Mistä kaikki sai alkunsa?

– Olen ollut lapsesta saakka kova leipomaan. 14-vuotiaana pääsin oikeaan leipomoon kesätöihin. Aluksi epäiltiin, miten jaksan raskaassa työssä. Kysyttiin jopa, että tuleeko puolestani puhunut äitini sitten tekemään työt, jos minä en jaksa. Mutta niin vain vakuutin heidät. En ollut pelkkä apupoika, vaan leivoin alusta asti pullaa, munkkeja, leipiä ja muita leivonnaisia. Tykkäsin työstä ja halusin koko ajan oppia lisää. Intohimo vei mennessään ja päädyinkin opiskelemaan alaa. Oikeastaan en ole muita kuin leipomiseen liittyviä töitä tehnytkään!

Tuotekehitystä ja ruokarealityä

Uransa aikana Mika on ehtinyt työskennellä kondiittorimestarina muun muassa Kluuvikadun Fazerilla ja Pohjoismaiden vanhimmassa leipomo-konditoriassa Ekbergillä sekä opettajana ja kouluttajana. – Kaikissa työpaikoissani on arvostettu perinteitä ja laatua. Raaka-aineen ja työn tekemisen laatu on minulle edelleen kaikki kaikessa, ja tavoitteenani on aina lisätä asiakkaan onnellisuutta. Valio Food Solutionsin leipomokonsulttina olen samalla asialla, kun autan yritysasiakkaitamme tuottamaan elämyksiä ja onnistuneita ratkaisuja omille asiakkailleen.

Tv-työskentely on Mikalle tuttua, ja moni muistaakin hänet Koko Suomi leipoo -ohjelmasta. Tänä syksynä hänet nähdään vierailevana tuomarina MasterChef 2020 -ohjelmassa leivonnan teemajaksossa.

Tällä kaudella ohjelmassa kisaavat ammattilaiset, joten kondiittorimestari halusi tarjota kilpailijoille tehtävässään riittävästi haastetta: – Tuon mukanani MasterChefiin konditoria-alan asiantuntijuutta. Aluksi opetin kilpailijoille, miten tehdään karamellimassasta sokeriruusu, ja tätä tekniikkaa he pääsivät käyttämään myös tehtävässä.

Annoin heille tehtäväksi toteuttaa täytekakun, jossa on paljon kerroksia, näyttävä kuorrutus ja jonka tekemisessä täytyy hallita useita tekniikoita. Varmasti suurin haaste kilpailijoille oli aikataulutus. Tässä jaksossa menestyivät näppärimmät ja nopeimmat – vertasipa joku tehtävää urheilusuoritukseenkin!

– Muutaman vuoden tauon jälkeen tuntui todella virkistävältä, luontevalta ja mukavalta tehdä taas tv-työtä. Kilpailijoiden taso oli ammattilaiskaudella korkea, mutta harvalla ravintola-alan ammattilaisella on kuitenkaan patisserie-osaamista, joten siinä mielessä hekin olivat uuden äärellä.

Masterchefiä pääsee seuraamaan MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20 ja mtv-palvelussa.

Search