Siirry sisältöön
Maitotilan elämää

Suurien persoonien tila

Suurien persoonien tila

Nivalassa Toukomaan tilalla elää isäntäväen lisäksi sataviitisenkymmentä lehmää ja kaksikymmentäkolme alpakkaa. Eveliina Liinamaa tuntee ne kaikki nimeltä.

”Enemmän lehmiä kuin ihmisiä”, kuvailee Eveliina Liinamaa kotiseutunsa Nivalan rauhallista peltomaisemaa. 21-vuotias Eveliina on kasvanut maitotilan arkeen ja työskennellyt vanhempiensa rinnalla niin kauan kun muistaa. Vuoden päästä hän valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulusta agrologiksi ja maatalousala on silloin virallisestikin hanskassa.

Tulevaisuus vie Eveliinan joko jatko-opintoihin, maatalousalan asiantuntijatehtäviin tai takaisin Toukomaan tilalle. Maatalousalan koulut eivät ehkä vedä joka nuorta puoleensa, mutta Eveliinalle valinta oli itsestään selvä. Äiti ja isä on vain tehnyt tilalla sen verran hyvää työtä, että nuori nainen huokaa saappaitten täyttämisestä. Tilalla tehdään aktiivista kehittämistyötä esimerkiksi energiankäytön ja päästöjen suhteen. Eveliinan vanhemmat ovat suorittaneet hiiliviljelijäkoulutuksen, ja ajattelua tilalla ohjaa vahvasti se, mitä voisi tehdä vielä paremmin.

Toukomaan tila
Toukomaan tila
Toukomaan tila
Toukomaan tila
Toukomaan tila

Search