Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Vuoden kokki paljastaa parhaat riistareseptit hirvestä, peurasta ja sorsasta

Vuoden kokki paljastaa parhaat riistareseptit hirvestä, peurasta ja sorsasta
Jenni Luoma
Sisällöntuottaja

Hyvästä ruoasta ja ruokamaailman ilmiöistä inspiroituva sisällöntuottaja, jonka tavoitteena on viettää enemmän aikaa #yhdessäpöydässä.

Hirvi, peura ja sorsa ovat metsästäjän, eränkävijän ja riistaruoasta pitävän ruoanlaittajan suosikkiraaka-aineita. Vuoden kokki Mikko Kaukonen paljastaa riistareseptien salat.

Hirvenliha, peuranliha ja sorsanliha ovat arvostettuja raaka-aineita niin ravintoloissa kuin kotikeittiössä. Vuoden kokki 2019, keittiömestari Mikko Kaukonen valmisti riistasta neljä reseptiä ja kertoo, mitä riistalihan käsittelyssä kannattaa ottaa huomioon.

Mikä inspiroi sinua tekemään ruokaa riistasta? ”Riistaruoassa inspiroi luonto ja sesonkien tuntu. Lähestymistapani resepteihin oli tehdä ruokaa sellaisista raaka-aineista, joita haluaisin syödä itsekin”, Mikko kertoo reseptien taustaa.


Tip icon

Vinkki täydellisen paistoasteen metsästykseen

Käytä riistan kypsentämisessä sisälämpömittaria: ne maksavat muutaman kympin, mutta ovat helpoin tie päästä parhaaseen lopputulokseen.

”Yrteistä rosmariini, timjami, valkosipuli ja katajanmarja korostavat riistan makua.”


Tip icon

Jos metsään haluat mennä nyt… Muista riistan metsästyskaudet

Tuoretta riistaa on saatavilla metsästyskausien aikana tietenkin itse metsästämällä, mutta myös metsästysseuroilta, kauppahalleista ja hyvin varustelluilta lihatiskeiltä. Löydät riistan metsästysajat Suomen Riistakeskuksen sivuilta. Pakasteena riistaa saa ympäri vuoden ja se selittääkin mm. routapaistien suosion.

Kestävästi pyydetty riista on hyvä vaihtoehto myös, kun haluat syödä ympäristön kannalta parempaa lihaa. WWF:n lihaoppaan mukaan hirvi, metsäkauris ja valkohäntäkauris kestävät nykyisen kokoisen metsästyksen hyvin.

Search