Siirry sisältöön

Leivonta

Sano se leipoen – rakkaimmat reseptit yksissä kansissa

Valion ”Sano se leipoen” on kirjan muodossa ympäri Suomea kulkenut leivontahaaste, joka keräsi yhteen suomalaisten vaikuttajien ja vaikuttajien seuraajien rakkaimpia reseptejä kesällä 2023.

Tuija Pehkonen: “Äiti Pehkosen kääretorttu on paras kääretorttu ikinä”

“Tähän kääretorttuun liittyy paljon muistoja lapsuudesta. Äiti leipoi tätä usein minun ollessa pieni. Hän opetti reseptin minulle niin, että muistan sen edelleen tarkasti. Pienillä muokkauksilla ohje taipuu myös kakkupohjaksi. Tämä on paras kääretorttu ikinä.”

Anna: “Banaani-Nutellakakusta tuli heti kaikkien suosikki”

“Tämä kakku syntyi puolivahingossa. Yritin monta kertaa tehdä Nutella-kakkua, mutta se meni pieleen joka kerta. Lopulta päätin tuunata vanhasta porkkanakakku-reseptistäni Nutella-version. Siitä tuli heti kaikkien suosikki — myös minun.”

Mari: “Lohimuffinien resepti on peräisin äidiltäni”

“Suolaisten muffinien resepti on peräisin äidiltäni, mutta olen vuosien varrella muokannut sitä hieman. Ensimmäisen kerran leivoin lohimuffineja esikoiseni yksivuotissynttäreille. Resepti on kestänyt aikaa, sillä vastikään leivoin niitä hänen rippijuhliinsa.”

Vivan ja Vianna: “Tämä helppo juustokakku on meidän perheen luottokakku”

“Helppo juustokakku on kaikkien juhlien suosikki ja meidän perheen luottokakku. Vaikka sen tekemiseen menee hieman aikaa, se valmistuu käytännössä itsekseen. Reseptin tärkein elementti on jääkaappi, jossa kakku saa rauhassa tekeytyä.”

Emili ja Joonas: “Leivonnan merkitys on luoda tärkeitä hetkiä”

“Meille leivonnan merkitys on luoda tärkeitä hetkiä. Se on yhdessäoloa, toisen ilahduttamista ja välittämistä. Sillä ei ole väliä, miten taitava leipuri on. Kunhan leipoo täydestä sydämestä.”

Search