Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 200 g kanelikeksejä (Bastogne-keksejä)
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
4 prk (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 1 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 0 kg sitruunan kuoriraastetta
-
½ prk (à 2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kanelikreemi-omenakuorrute
- 2 omenaa
-
0 kg
Valio voita nokareKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg pekaanipähkinöitä kourallinen
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kanelikreemiäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
Koristeluun
- 2 kanelitankoa
- 1-2 palaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (esim. n. 20 cm halkaisijaltaan, riippuen haluatko korkean vai ohuen ja leveän kakun).
- Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Lisää voi keksien joukkoon ja sekoita. Painele keksiseos irtovuoan pohjalle esimerkiksi lasin tai pienen kulhon avulla. Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustoseokseen kevyesti sekoittaen. Levitä tuorejuustotäyte jähmettyneen keksipohjan päälle tasaisesti. Laita pakkaseen tunniksi tai jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, jotta täyte jähmettyy.
- Valmista sillä aikaa omenakuorrute. Kuori ja pilko omenat ja pähkinät lohkoiksi ja kuullota minuutin tai kaksi voinokareen kanssa pannulla. Lisää kanelikreemi ja anna lämmetä, sekoita kunnolla joukkoon. Anna jäähtyä kunnolla.
- Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua kanelikreemi-omenakuorrutteella. Halutessasi voit raastaa päälle palan suklaata ja laittaa kanelitangot koristeeksi. Tarjoile heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
12,3 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuoriraastetta
- Valio voita
- pekaanipähkinöitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











