Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan kanelikreemi-omenajuustokakku

Tämä piparikekseiltä ja kanelilta maistuva omenainen juustokakku valmistuu helposti ilman uunia tai liivatetta. Voit kasata ainekset kerroksittain myös laseihin tai kuppeihin ja tehdä yksittäisiä annoksia kakun sijaan!

Reseptiyhteistyö @imanjaleenasafkaa
Imanin ja Leenan kanelikreemi-omenajuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g kanelikeksejä (Bastogne-keksejä)
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Kanelikreemi-omenakuorrute

  • 2 omenaa
  • 0 kg
    Valio voita nokare
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg pekaanipähkinöitä kourallinen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kanelikreemiä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Täyteläinen Valio Keittiön kanelikreemi vie kielen…
    Valio Keittiön kanelikreemi 200 g laktoositon

Koristeluun

  • 2 kanelitankoa
  • 1-2 palaa suklaata

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (esim. n. 20 cm halkaisijaltaan, riippuen haluatko korkean vai ohuen ja leveän kakun).
  2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Lisää voi keksien joukkoon ja sekoita. Painele keksiseos irtovuoan pohjalle esimerkiksi lasin tai pienen kulhon avulla. Laita pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan mehu ja kuoriraaste kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustoseokseen kevyesti sekoittaen. Levitä tuorejuustotäyte jähmettyneen keksipohjan päälle tasaisesti. Laita pakkaseen tunniksi tai jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, jotta täyte jähmettyy.
  4. Valmista sillä aikaa omenakuorrute. Kuori ja pilko omenat ja pähkinät lohkoiksi ja kuullota minuutin tai kaksi voinokareen kanssa pannulla. Lisää kanelikreemi ja anna lämmetä, sekoita kunnolla joukkoon. Anna jäähtyä kunnolla.
  5. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua kanelikreemi-omenakuorrutteella. Halutessasi voit raastaa päälle palan suklaata ja laittaa kanelitangot koristeeksi. Tarjoile heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 178 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 12,3 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunan kuoriraastetta
  • Valio voita
  • pekaanipähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.