Napolilainen pizzataikina

Napolilainen pizzataikina
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Napolilainen pizzataikina

Napolilainen pizzataikina

Italiassa pizzaan suhtaudutaan erityisellä pieteetillä ja rakkaudella: pizzapohjastaan pizzamestari tunnetaan. Napolilainen pizzataikina valmistetaan kylmässä hitaasti kohottaen, jolloin taikinasta tulee erityisen aromikas.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
10 h
Yhteensä
10 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 pyöreää pizzaa

4 pyöreää pizzaa
625 g (n. 9 ½ dl)
00-jauhoja
3 ¾ dl
kylmää vettä
3 ½ tl
suolaa
10 g
hiivaa

Ohje

  1. Käytä napolilaiseen pizzaan vehnäjauhojen sijaan 00-jauhoja, joiden jauhatusaste on hienoin mahdollinen. 00-jauhoja löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
  2. Mittaa vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
  3. Lisää 125 g (n. 1 ½ - 2 dl) jauhoista hiivan ja veden sekaan, sekoita kunnes jauhot ovat kastuneet.
  4. Lisää suola koko ajan taikinaa käsin tai koneella sekoittaen.
  5. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa 15 min koneella tai 20 min käsin, kunnes taikina on kiinteä ja tasaisen sileä.
  6. Siirrä taikina suljettavaan kohotusastiaan. Kohota taikinaa 8 - 10 h vedottomassa 21-asteisessa (huoneenlämpö) paikassa.
  7. Kumoa taikina tasaiselle alustalle ja jaa neljään osaan. Pyöritä paloista tasaisia taikinapalloja. Huomioi, ettei pohjaan jää kraateria.
  8. Siirrä pallot pellille ja peitä kelmulla. Anna kohota 4 - 6 h.
  9. Tämän jälkeen taikina on valmis työstettäväksi pizzapohjiksi ja täytettäväksi.
  10. Aito napolilainen pizza paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa vain minuutin ajan. Kotiuunissa paista pizza tasalämmöllä esikuumennetun pellin päällä vähintään 250 asteessa n. 7 - 8 minuuttia. Voit käyttää grillivastuksia voimistamaan lämpöä uunin yläosassa.
Lisukkeeksi
Napolilainen valkosipuli-chilipizza
12 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.