Paahtopaisti ja piparjuurismetana

Paahtopaisti ja piparjuurismetana

Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä. Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa.

1 h
keskitaso
149 kcal / 100g
2
2

Ainekset10 annosta

10 annosta
n. 1 kg
naudan paahtopaistia
2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
timjamia hienonnettuna
3
valkosipulin kynttä
1 rkl

Piparjuurismetana

1 prk (200 g)
1 prk (120 g)
2 rkl (15 g)
piparjuurta raastettuna
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
½ dl
hienonnettua persiljaa
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Paahtopaisti

  2. Ota paisti huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Hiero mausteet lihan pintaan. Paista pannulla Oivariini rasvassa kauttaaltaan, kunnes lihassa on kaunis paistopinta.
  3. Laita paisti uunivuokaan. Paina paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paisti uunin keskiosassa 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Ota paisti uunista, anna sen vetäytyä folioon käärittynä n. 15 min. Voit myös jäähdyttää paistin kokonaan jos tarjoilet sen kylmänä. Leikkaa jäähtynyt paisti terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi.
  4. Piparjuurismetana

  5. Sekoita kastikeaineet keskenään ja anna vetäytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)