Tiesitkö, että…

Jos suomalaiset valitsisivat leivän, rasvan ja juuston, joissa on vastaava suolataso kuin maitosuolalla valmistetuissa tuotteissa:

Valio ValSa® maitosuolaa käyttävät tuotteet

Valsa Polar

Valio Polar® 15 % vähemmän suolaa

Vahva mutta lempeä Valio Polar® on nyt saatavilla vähemmällä suolalla – mausta tinkimättä.

Valsa Oivariini

Valio Oivariini® vähemmän suolaa

Monikäyttöinen Valio Oivariini® on markkinoiden vähäsuolaisin rasvaseos. Se sopii niin leivälle, ruoanlaittoon kuin leivontaankin.

Valsa Oivariini

Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä

Erittäin helposti levittyvä Valio Oivariini® on loistava valinta koko perheen käyttöön. Entistä vähemmän suolaa, sama erinomainen maku.

VALIO VALSA® MAITOSUOLA MAISTUU HERKULLISISSA RESEPTEISSÄ

Mitä maitosuola oikein on?

Maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista, jota maitosuolassa on lähes 80 % vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Maidon mineraalit ovat peräisin lehmien syömästä rehusta.

Kun maidosta valmistetaan juustoa, valmistuksen oheistuotteena syntyy heraa. Tämä heraosa koostuu heraproteiinista sekä maidon mineraaleista, siis maitosuolasta. Hyvälaatuinen maidon heraproteiini on osattu hyödyntää jo pitkään, mutta nyt myös maidon luontaisille mineraaleille on löytynyt tarkoitus – Valio ValSa® maitosuola.

 • Mikä ihmeen Valio ValSa®?

  Valio ValSa® maitosuolalla voidaan korvata osa elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävästä tavallisesta ruokasuolasta, ja samalla tuotteiden suolapitoisuus laskee merkittävästi – mausta tinkimättä.

  Maitosuolassa on näet lähes 80 % vähemmän natriumia kuin tavallisessa ruokasuolassa. Natriumin sijaan suolaista makua antaa erityisesti maidon luontaisesti sisältämä kalium.

 • Vähemmän suolaa suomalaisten suosikkituotteissa

  Sekä lapset että aikuiset saavat ruokavaliostaan liikaa natriumkloridipitoista suolaa suositeltuun nähden – usein syypää on elintarvikkeiden sisältämä piilosuola. Suomalaiset kuluttajat ovat yhä enemmän huolissaan liiasta suolan saannista, ja lähes 30 % suomalaisista sanoo noudattavansa vähäsuolaista ruokavaliota*.

  *Suomalaisen aikuisväestön terveyskäyttäytyminen, THL 2014
 • Valio ValSa® sisältää tärkeää jodia

  Valio ValSa® maitosuola sisältää myös maidon luontaista jodia. Elimistö tarvitsee jodia kilpirauhashormonien tuotantoon ja lapsilla normaaliin kasvuun ja henkiseen kehitykseen. Riittävään jodinsaantiin on Suomessa tarpeen kiinnittää huomiota, sillä lähes 80 %:lla suomalaisista aikuisista on lievä jodinpuutos.

  Testaa, saatko riittävästi jodia ›

#VÄHENNYSLUPAUS

Valio haastaa kaikki suomalaiset vähentämään suolan ja sokerin käyttöä. Järjestimme haasteen hengessä kilpailun, jossa pyysimme suomalaisia kertomaan kuvalla tai tekstillä miten he vähensivät suolan tai sokerin käyttöä. Tehtyjä vähennyslupauksia vastaan Valio lahjoitti 5000 vähempisokerista ja -suolaista välipalaa koululaisille.

Lue lisää lahjoituksista ›


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi