Hilliahon tila, Sievi

Kun lähikaupassa käteen osuu joku Valion uusista innovaatioista, nousee askel entisestään. Sellaisia uutuuksia meidän firman raaka-aineista lähtee eri puolille maailmaa.

- Rami ja Johanna Rauhala

Kävellessä aamulypsylle mietin, että otetaan siilosta vasikat tänään pois, niin on sitten siilo valmiina pesua ja kokoviljasäilörehua varten. Meillä ovat tänä kesänä olleet ensimmäistä kertaa vähän isommat vasikat ihanassa isossa siiloon tehdyssä olkikarsinassa. Kun menin katsomaan pihattohiehojen kiimoja, vilkaisin siiloon. TYHJÄ. Neljä kolmenkuukauden ikäistä vasikkaa oli poissa. Missä ovat Nokkela, Naru, Nrj ja Naulakko? Kiertelin pihalla, ei vilaustakaan. Isännän kanssa yhdessä etsimme, mutta jäljet eivät johtaneet minnekään.

Lue lisää

Kevät ja kesä on maitotiloilla vuoden kiireisimpiä aikoja. Kesäkuussa valmistuu ensimmäinen säilörehusato, jonka laatuun satsataan täysillä (vaikka sitten vuorokauden ympäri).

Lue lisää

Kuusikkopirtin maitotilalla tuotetaan maitoa kolmannessa polvessa. Lehmät asustavat pihatto-navetassa ja ulkoilevat ympäri vuoden. Navetan elämää oman lisänsä tuovat persoonalliset suomenkarjan-lehmät.

Lue lisää

Talomme on ympäröity laitumilla. Siitä lähtien, kun lumi suli, olen katsellut ruohokentän vihertymistä. Kiusallisin tilanne on, kun nurmi on jo sen mittaista, että lehmät voisivat olla jo ulkona mutta jatkuva sade kuitenkin pitää laitumen märkänä. Koko talven lehmät ovat ulkoilleet tarhassa, mutta pian on edessä jotain kovasti odotettua. Laidunkausi alkaa Lehmustossa, Ihanaa!

Lue lisää

Olemme ensimmäisen vuoden eläintenhoitaja opiskelijoita. Aloitimme harjoittelun suunnilleen samoihin aikoihin. Kun opettajamme ehdotti Lehmuston tilaa harjoittelupaikaksi, molemmat hämmentyivät siitä kuinka lähellä se oli Järvenpäätä. Toinen hämmentävä asia oli se, että me molemmat olimme samasta koulusta, mutta hieman eri linjoilta. Kumpikaan ei ollut edes nähnyt toista koulussa.

Lue lisää

Ladataan…

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi