Perhe rantakalliolla Perhe rantakalliolla kesällä

Terveyttä ja hyvinvointia edistävät innovaatiot

Valion tuotekehityksen lähtökohtia ovat kuluttajan kuunteleminen, herkullinen maku ja ravitsemuksellisesti hyvät tuotteet. Nobelisti A.I Virtasen johtaessa Valion laboratoriota ohjenuoraksemme vakiintui ajatus hyvinvoinnin lisäämisestä innovaatioiden avulla. Tänään olemme terveysvaikutteisten tuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Vuoden 2018 alussa teimme ravitsemussitoumuksen, jolla autamme kuluttajia vähentämään sokerin ja suolan käyttöä. Valion korkeat laatustandardit pitävät huolen siitä, että kuluttajat voivat luottaa ruoan puhtauteen, turvallisuuteen ja jäljitettävyyteen.

Yli 100 vuoden tuotekehitysosaaminen

Tarjoamme monipuolisen tuotevalikoiman erilaisiin tarpeisiin, eri ikäryhmille ja erityisruokavalioihin. Samalla ratkomme globaaleja ravitsemushaasteita, esimerkiksi sokerin ja suolan liiallista kulutusta. Meillä on patentteja ympäri maailman ja tuomme joka vuosi markkinoille yli 100 uutta tuotetta. Tarjoamme ruokaideoiden lisäksi luotettavaa ravitsemus- ja hyvinvointitietoa niin kuluttajille kuin ammattilaisille. Samalla muistutamme siitä, että parhaat hetket jaetaan yhdessä pöydässä.

Valion ravitsemussitoumukset

Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaiseman Ravitsemussitoumus-toimintamallin tavoitteena on kannustaa ruoka-alan toimijoita ja sidosryhmiä edistämään ruokavalion ravitsemuksellista laatua ja ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Valio osallistuu kansalliseen Ravitsemussitoumukseen kolmella sitoumuksella: autamme ihmisiä vähentämään sokerin ja suolan käyttöä sekä tekemään vähempisuolaisia reseptivalintoja.

 

Ravitsemussitoumus sokerista

Valio aloitti vuonna 2015 sokerinvähennysohjelmansa, jonka tavoitteena on tarjota kuluttajille mahdollisuuksia tehdä vähempisokerisia valintoja mausta tinkimättä. Vuonna 2017 Riihimäelle valmistui moderni välipalatehdas. Uuden tehtaan myötä kuluttajat pääsevät nauttimaan Valion ainutlaatuisen tuotekehitysosaamisen tuloksista entistä paremmin.

Valio tarjoaa välipalavalikoimassa myös maustamattomia, sokeroimattomia sekä 20–50 prosenttia vähemmän sokeria sisältäviä tuotteita. Tuotekehityksessä keskitymme erityisesti koko perheen suosikkeihin Valiojogurtti® jogurttiin sekä nuorten ja lasten lusikoitaviin ja juotaviin Valio Play® jogurtteihin.

Tavoite: Tuplaamme maustamattomien, sokeroimattomien sekä 20–50 % vähemmän sokeria sisältävien tuotteiden yhteismäärän vuodesta 2015 vuoteen 2020 mennessä.

 

Ravitsemussitoumus suolasta

Haluamme tarjota kuluttajalle lisää mahdollisuuksia suolan käytön vähentämiseen ruokavaliossa – mausta tinkimättä. Valio tuo markkinoille lisää Valio ValSa® maitosuolaa hyödyntäviä vähempisuolaisia tuotteita. Kuluttajat pääsevät nauttimaan uusista vaihtoehdoista useammassa tuoteryhmässä. Valio toi markkinoille ensimmäiset vähempisuolaiset Valio ValSa® tuotteet keväällä 2016.

Tavoite: Vuonna 2020 myymme 7 miljoonaa kiloa Valio ValSa® tuotteita

 

Ravitsemussitoumus resepteistä

Valio tarjoaa tulevaisuudessa Valio Koekeittiön resepteissä entistä tarkempia ravintosisältötietoja, jotka auttavat kuluttajaa tekemään vähempisuolaisia reseptivalintoja. Lisäämme vuoteen 2020 mennessä Valio Koekeittiön reseptien ravintosisältötietoihin suolan määrän 100 grammaa kohti. Edistämme vähempisuolaisten reseptien hakutoiminnolla myös reseptien löydettävyyttä ja tunnistamista.

Tavoite: Lisäämme vuoteen 2020 mennessä kaikkiin Valio Koekeittiön resepteihin suolan määrän.

Valion reseptit tarjoavat suomalaisille inspiraatioita ja ideoita ruoanlaittoon sekä leivontaan. Valio Koekeittiöllä kuuntelemme suomalaisten ruoanlaittajien toiveita ja kehitämme niiden pohjalta maukkaita, ravitsevia ja helppoja ruokaohjeita arkeen sekä juhlaan. Valio tarjoaa jo nyt kuluttajille hyvin monenlaisiin ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja.

Suomessa maito on antibioottijäämätöntä

Suomessa lehmät ovat EU:n terveimpiä ja antibiootteja käytetään vain sairaan eläimen hoitoon ja aina eläinlääkärin määräyksestä. Näin vähennetään riskiä antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien lisääntymisestä. Varmistamme jokaisen maitoerän lääkejäämättömäksi.

Laadunvarmistusta maitotilalta meijeriin

Varmistamme maidon laadun maitotilalta meijerin vastaanottoon. Vuonna 2016 noin 97 % Valion vastaanottamasta maidosta kuului parhaimpaan laatuluokkaan. Maitotilayrittäjä seuraa lehmäkohtaisesti maidon laatua ja tilasäiliössä olevan maidon lämpötilaa. Keräilyauton kuljettaja tarkastaa tilalla maidon lämpötilan, hajun ja ulkonäön ja ottaa maidosta näytteen. Vain vaatimukset täyttävä maito pumpataan autoon. Tilakohtaisista näytteistä analysoidaan muun muassa koostumus ja bakteerimäärä. Kuljettaja tekee mikrobilääkejäämätestin maidosta ennen kuin maito puretaan autosta tuotantolaitoksen siiloon.

Katkeamaton kylmäketju

Valio jakelee vuosittain yli kolmanneksen Suomen lämpötilasäädellyistä elintarvikkeista − yhteensä noin 600 miljoonaa kiloa. Aukoton kylmäketju takaa maukkaat ja turvalliset elintarvikkeet kuluttajalle. Valion tuotantolaitoksilla ja varastoilla on omavalvontasuunnitelmat, jotka kattavat koko tuotantoprosessin raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien vastaanotosta tuotteiden, tilojen ja prosessilaitteiden valvontaan, varastointiin ja kuljetukseen.

Energiatarpeesi