Siirry sisältöön
Innovaatiot

Vastuullisuus

Innovaatiot

Terveyttä ja hyvinvointia edistävät innovaatiot

Huippututkimusta nobelistin jalanjäljillä

Artturi Ilmari Virtanen johti Valion laboratoriota noin 50 vuotta.

”Valion ravitsemussitoumukset ovat osan Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksia”

Tip icon

Piilosuola kätkeytyy ruokaan

FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan yli 86 prosenttia naisista syö liikaa suolaa ja miehistä melkein kaikki, 98 prosenttia. Suolan sisältämä natrium lisää korkean verenpaineen riskiä.Noin puolet suomalaisten syömästä suolasta saadaan ”piilosuolana” elintarvikkeissa: neljäsosa tulee lihatuotteista ja toinen neljännes viljatuotteista. Suolaa saadaan myös juustoista ja levitteistä, joissa sitä käytetään tuomaan makua ja rakennetta.

Haastattelu innovaatiopalkinnosta

Päivi kertoo tutkimustyöstään: mikä häntä innostaa maidon tutkimisessa ja miksi hänestä on tullut tutkija.

EIT Food -hankkeesta ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon

EIT Food on eurooppalainen ruoantuotannon kehityshanke, jossa Valio on mukana. Etsimme yhdessä noin 50 eurooppalaisen toimijan kanssa vastauksia vastuulliseen ja terveelliseen ruoantuotantoon ja syömiseen. Mukana on isojen yritysten lisäksi yliopistoja, tutkimusorganisaatioita ja esimerkiksi start upeja. Valio on mukana useammassa projektissa hankekokonaisuuden sisällä.

Search