Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Tee hyvää itsellesi ja ilmastolle – vastuulliset reseptit arkeen

Tee hyvää itsellesi ja ilmastolle - vastuulliset reseptit arkeen
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Suomalaiset haluavat tehdä vastuullisia valintoja ja etenkin ruoan ilmastovaikutukset ovat nousseet esiin. Tutustu helppoihin, ilmaston kannalta vastuullisempiin resepteihin. Näin ilmastoystävällinen ruoka on myös terveellistä ja maistuvaa!

Helpotamme kotikokkaajan arkea nyt kahdella tavalla: tarjoamme kotikeittiöön sopivia, toimivia ja helppoja sekä ilmaston kannalta vastuullisia reseptejä. Mikä parasta, ne ovat myös ravitsemuksellisesti suositeltavia.

Tip icon

Ilmastovastuullisuus ja ravitsemuslaatu

Ilmastovastuullisuuden kriteerinä käytämme Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisessä RuokaMinimi-tutkimushankkeessa esiteltyjä ilmastoystävällisempiä ruokavalioita.

RuokaMinimi-hankkeen mukaan ilmastoystävällinen ja ravitsemussuositusten mukainen keskimääräinen ruokavalio voi pitää sisällään erilaisia yksilöllisiä ruokavalioita. Keskimääräistä lihankulutusta pitäisi kuitenkin vähentää selvästi.

Ilmastovastuullisempi ruoka voi olla liharuokaa (lihan määrää vähennetty tavanomaisesta), kalaruokaa (suositaan luonnonkaloja), kasvisruokaa tai vegaaninen vaihtoehto. Ravitsemussuositusten mukainen maitotuotteiden käyttö on osa ilmastovastuullista ateriaa. Kaikilla aterioilla suositaan satokauden kasviksia ja pyritään minimoimaan ruokahävikkiä.

Tutustu RuokaMinimiin tarkemmin Valtioneuvoston verkkosivuilla.

Ravitsemuslaadun mittarina käytämme Sydänmerkki-aterioille asetettuja raja-arvoja rasvan määrässä ja laadussa sekä suolan määrässä.Search