Haukiburgerit & kaali-fenkolisalaatti

Haukiburgerit & kaali-fenkolisalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Haukiburgerit & kaali-fenkolisalaatti

Haukiburgerit & kaali-fenkolisalaatti

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Mehevä haukiburgeri valmistuu oman kalareissun antimista. Raikkaat lisukkeet tekevät burgerista maukkaan vähemmällä suolalla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
5
kauraleipästä
100 g
salaatinlehteä

Haukipihvit

250 g
haukifilettä
1 dl
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Piparjuurikastike

1 prk (200 g)
2 - 3 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Kaali-fenkolisalaatti

150 g
valkokaalia
½ (n. 150 g)
fenkoli
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½ tl
sokeria
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Haukipihvit

  2. Jauha haukifilee ruotoineen tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon ruokakerma, sitruunamehu ja mausteet. Pyöräytä koneessa sileäksi massaksi.
  3. Muotoile taikinasta 5 isoa pihviä ja paista paistinpannulla keskilämmöllä n. 4 min molemmin puolin (tai uunissa 200 asteessa 12 min).
  4. Piparjuurikastike

  5. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa peitettynä.
  6. Kaali-fenkolisalaatti

  7. Viipaloi kaali ja fenkoli ohuelti esim. mandoliinilla tai juustohöylällä. Yhdistä sitruunanmehu ja oliiviöljy, lehtipersilja, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike kasvissuikaleiden joukkoon.
  8. Kokoa burgerit: kerrosta kauraleipästen väkiin salaatinlehti, kaali-fenkolisalaattia, haukipihvi ja piparjuurikastiketta. Nauti heti.
Vinkki

Vinkki

Tee pihvejä ja kaalisalaattia kerralla tuplamäärä ja tarjoa seuraavana päivänä keitettyjen perunoiden kanssa sekä ylijääneen piparjuurikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›