Ahven-perunapelti

Ahven-perunapelti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Ahven-perunapelti

Ahven-perunapelti

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Maistuva ahvenpelti on nopea ja helppo arkiruoka, jossa koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä uunissa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
varhaisperunoita
600 g
ahvenfileitä
1 rasia (200 g)
350 g
kukkakaalia
tilliä
1
sitruuna

Maustamiseen

2 + 2 rkl
ruokaöljyä
½ + ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat, laita ne leivinpaperille uunipellille. Jos käytät muita kuin varhaisperunoita, leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi. Hiero öljy ja ½ tl suolaa huolellisesti perunoihin.
  2. Laita perunat uuniin ja käsittele ahvenet.
  3. Levitä ahvenfileet leivinpaperille. Mausta ½ tl:lla suolaa ja valkopippurilla. Levitä puolelle fileistä tuorejuustoa ja paina loput fileet kansiksi.
  4. Irrota kukkakaalista suupalan kokoisia nuppuja ja pyörittele nuput Oivariini rasvassa.
  5. Ota pelti uunista, kun perunat ovat kypsyneet 10 min. Nostele täytetyt ahvenfileet ja kukkakaalit perunoiden joukkoon. Jatka kypsennystä n. 15 min tai kunnes ahvenet ovat kypsiä eli niiden väri on muuttunut valkoiseksi. Perunoiden kokonaiskypsymisaika on n. 20 min.
  6. Viimeistele halutessasi tuoreella tillillä ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.