Purjehtijan burgeri

Purjehtijan burgeri
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Purjehtijan burgeri

Purjehtijan burgeri

Suosiko kalaonni? Kesäisen kalaburgerin väliin kootaan paisteut ahvenfileet ja coleslaw kesäkaalista. Kipparijuusto tuo kivan savun maun. Jos aikaa on enemmän, kannattaa valmistaa hampurilaissämpylöiksi itse tehdyt tummat saaristolaissämpylät.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
4
sämpylää esim. tummia saaristolaissämpylöitä (ks. linkki)
4
1 rkl
8 kpl
nahattomia ahvenfileitä
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
200 g (valmista)
tartarkastiketta

Vihreä coleslaw

150 g
varhaiskaalia suikaloituna
1
hapahko omena suikaloituna
1 tl
Dijon-kokojyväsinappia
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
½ dl
hienonnettua tilliä
suolaa myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin coleslaw-salaatti suikaloiduista kaalista ja omenasta. Sekoita raasteiden joukkoon sinappi, öljy, viinietikka, tilli ja suola. Anna makujen tekeytyä hetki.
  2. Valmistele kalafileet. Paista kalat Oivariini rasvassa pannulla tai grillaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise sämpylät ja grillaa leikkuupinnoille halutessasi rapeutta. Laita juustoviipaleet sämpyläpohjlle ja sulata grillissä tai uunissa.
  4. Kokoa sämpyläpohjalle juuston päälle coleslaw-salaattia ja paistetut kalat. Levitä sämpylän kanteen tartarkastiketta ja laita kansi hampurilaisen päälle.
Lisukkeeksi
Tummat saaristolaissämpylät
1 h 25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.