Siirry sisältöön
Purjehtijan burgeri

Purjehtijan burgeri

Suosiko kalaonni? Kesäisen kalaburgerin väliin kootaan paisteut ahvenfileet ja coleslaw kesäkaalista. Kipparijuusto tuo kivan savun maun. Jos aikaa on enemmän, kannattaa valmistaa hampurilaissämpylöiksi itse tehdyt tummat saaristolaissämpylät.

Purjehtijan burgeri

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 sämpylää esim. ks. Tummat saaristolaissämpylät
  • 4
    Valio Kippari® juustoviipaletta
    Valio Kippari® sulatejuustoviipaleita on savustettu aidolla leppäsavulla jo vuodesta 1970. Savun syleilyssä Valio Kippari® saa…
    Valio Kippari® e300 g sulatejuustoviipale laktoositon
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 8 nahattomia ahvenfileitä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg suolaa myllystä
  • 200 g tartarkastiketta (valmista)

Vihreä coleslaw

  • 150 g varhaiskaalia suikaloituna
  • 1 hapahko omena suikaloituna
  • 1 tl karkeaa Dijon-sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 0 kg suolaa myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin coleslaw-salaatti suikaloiduista kaalista ja omenasta. Sekoita raasteiden joukkoon sinappi, öljy, viinietikka, tilli ja suola. Anna makujen tekeytyä hetki.
  2. Valmistele kalafileet. Paista kalat Oivariini rasvassa pannulla tai grillaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise sämpylät ja grillaa leikkuupinnoille halutessasi rapeutta. Laita juustoviipaleet sämpyläpohjlle ja sulata grillissä tai uunissa.
  4. Kokoa sämpyläpohjalle juuston päälle coleslaw-salaattia ja paistetut kalat. Levitä sämpylän kanteen tartarkastiketta ja laita kansi hampurilaisen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 10,8 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa myllystä
  • suolaa myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search