Täytetyt ahvenfileet

Täytetyt ahvenfileet

30 min
keskitaso
141 kcal / 100g
0
0

Mehevä katkaraputäyte paistettujen ahvenfileiden välissä on kuin piste I:n päällä. Tarjoa täytettyjen fileiden kanssa juures- tai perunasosetta ja vihreää salaattia.

Ainekset

4 annosta
500 - 600 g
ahvenfileitä
1 tl
sitruunapippuria
2 rkl

Katkaraputäyte

100 g
purjoa hienonnettuna
1
valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl
1 prk (200 g)
1 rkl
vehnäjauhoja
200 g
katkarapuja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Mausta fileet sitruunapippurilla ja paista nopeasti voissa. Käsittele fileitä varoen etteivät ne lohkeile. Pidä fileet lämpiminä esim. miedossa uuninlämmössä.
  2. Valmista täyte. Pehmennä hienonnettu purjo ja valkosipuli voissa. Lisää créme fraîche ja vehnäjauhot. Anna kiehua hetki. Lisää sulatetut katkaravut ja mausta. Älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty.
  3. Täytä fileet. Laita filee tarjoiluvadille tai lautaselle (sisäpuoli ylöspäin) ja päälle kuumaa katkaraputäytettä. Nosta toinen filee päälle, ulkopuoli päälle päin.
  4. Koristele tillillä, limetti- tai sitruunalohkoilla ja tarjoa perunasoseen ja vihannesten kanssa.

Vinkki

* Näin estät kuivumisen, jos valmistat fileet etukäteen. Paista fileet voissa vain nahkapuolelta. Nostele voideltuun vuokaan, paistopuoli ylöspäin. Laita jääkaappiin ja nosta huoneenlämpöön tunti ennen loppukypsennystä. Kuumenna uunissa 200 asteessa 10 min. Täytä fileet ja asettele tarjolle
Alkuun
Kesäinen kurkku-oliivikeitto
15 min
Jälkeen
Kirsikkajäädyke
12 h 20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)