Paistetut ahvenfileet ja uuniperunapuolituiset

Paistetut ahvenfileet ja uuniperunapuolituiset

Laita puolessa tunnissa kypsyvät, kuorrutetut perunat uuniin, kata pöytä ja paista ahvenet. Hyvää ja nopeaa arkiruokaa ympäri vuoden.

45 min
helppo
114 kcal / 100g
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
650 g
nahattomia ahvenfileitä
suolaa
mustapippuria myllystä

Perunapuolituiset

4 (à n. 250 g)
rosamunda-perunaa
3 rkl
½ tl
suolaa
1 dl
tuoreyrttiseosta , esim. persiljaa ja ruohosipulia
2 rkl
korppujauhoja

Paistamiseen ja vuokaan

Lisäksi

sitruuna- tai limettilohkoja

Ohje

  1. Perunapuolituiset

  2. Pese ja halkaise perunat. Pistele leikkuupintaan veitsellä muutamia syviä viiltoja.
  3. Sekoita Oivariini juokseva ja suola pienelle lautaselle. Laita viereen omille lautasilleen myös hyvin pieneksi hienonnettu yrttihakkelus ja korppujauhot. Paina perunoiden leikkuupinnat ensin rasvaan, sitten kevyesti yrtteihin ja lopuksi korppujauhoon.
  4. Nosta perunapuolituiset voideltuun uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
  5. Kypsennä 200 asteessa ½ h. Jos haluat hieman ruskistusta pintaan, nosta perunat lopuksi n. minuutiksi grillivastuksen alle.
  6. Paistetut ahvenfileet

  7. Paista ahvenfileet Oivariini rasvassa pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ajoita paistaminen lähelle perunoiden valmistumista.
  8. Tarjoa ahvenfileet perunoiden, salaatin tai lämpimien kasvisten ja sitruslohkojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
7 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›