Siirry sisältöön
Ahvenleivät

Ahvenleivät

Oman laiturin nokasta kalastelu vanhalla kunnon mato-ongella lienee monille yksi kesän tunnuspiirteistä. Pienistäkin ahvenista voit valmistaa nälän yllättäessä mukavat leipäset esim. grillissä tai nuotiolla.

Ahvenleivät

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g
  • 2 ruisleipästä, esim. ruispala
  • 2 (150 g) tomaattia
  • 150 g paistettuja ahvenia
  • ½ dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Raasta juusto.
  2. Avaa ruispalat ja jaa leipien päälle ohuet tomaattiviipaleet ja ahvenfileet. Ripota päälle tuoretta, hienonnettua tilliä ja juustoraastetta.
  3. Kuorruta leipäset uunissa 225 - 250 asteessa n. 7 min tai kunnes leivät ovat saaneet väriä ja juusto sulaa.
  4. Nauti heti maidon tai piimän kanssa.

Vinkki

Voit myös valmistaa leivät ilman uunia: Paista ahvenfileet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa leivät, ripota päällimmäiseksi juustoraaste.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatti 6,6 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search