Ahvenleivät

Ahvenleivät

17 min
helppo
186 kcal / 100g
1
0

Oman laiturin nokasta kalastelu vanhalla kunnon mato-ongella lienee monille yksi kesän tunnuspiirteistä. Pienistäkin ahvenista voit valmistaa nälän yllättäessä mukavat leipäset esim. grillissä tai nuotiolla.

Ainekset

4 leipää
100 g
2
ruisleipästä , esim. ruispala
2 (150 g)
tomaattia
150 g
paistettuja ahvenia
½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Raasta juusto.
  2. Avaa ruispalat ja jaa leipien päälle ohuet tomaattiviipaleet ja ahvenfileet. Ripota päälle tuoretta, hienonnettua tilliä ja juustoraastetta.
  3. Kuorruta leipäset uunissa 225 - 250 asteessa n. 7 min tai kunnes leivät ovat saaneet väriä ja juusto sulaa.
  4. Nauti heti maidon tai piimän kanssa.

Vinkki

Voit myös valmistaa leivät ilman uunia: Paista ahvenfileet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa leivät, ripota päällimmäiseksi juustoraaste.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
186 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
173 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)