
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl maissijauhoja
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- ¼ dl seesaminsiemeniä
- 1 tl kuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2½ dl kiehuvaa vettä
-
1 dl (50 g)
Valio Polar® 10% juustoaValio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
Raejuusto-tomaattilevite
-
½ prk (à 200 g)
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- 50 g (0,5 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen tasalämmölle tai 150 asteeseen kiertoilmalle.
- Sekoita jauhot, siemenet ja mausteet keskenään.
- Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi kuivien aineiden, sekoita tasaiseksi massaksi. Raasta juusto ja lisää massan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 5 min.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi. Taputtele taikina tasaiseksi ja poista päällimmäinen leivinpaperi.
- Paista näkkileipää uunin keskitasolla n. 45 - 60 min, kunnes se on ruskea ja rapea. Katkaise lämpö ja anna leivän kuivua tarvittaessa vielä uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä ja murra sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Valmista raejuusto-tomaattilevite: Sekoita raejuusto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja basilika.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
9,9 g
Hiilihydraatti
14,2 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa