Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite

Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite

Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Rouskuva siemennäkkäri on herkullinen välipala tai pikkusuolainen vaikkapa leffailtaan, dippaile näkkäriä raejuustolevitteeseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen, n. 20 palaa

1 uunipellillinen, n. 20 palaa
2 dl
maissijauhoja
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kurpitsansiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
¼ dl
seesaminsiemeniä
1 tl
kuminaa
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 ½ dl
kiehuvaa vettä
1 dl (50 g)

Raejuusto-tomaattilevite

½ prk (à 200 g)
50 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen tasalämmölle tai 150 asteeseen kiertoilmalle.
  2. Sekoita jauhot, siemenet ja mausteet keskenään.
  3. Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi kuivien aineiden, sekoita tasaiseksi massaksi. Raasta juusto ja lisää massan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 5 min.
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi. Taputtele taikina tasaiseksi ja poista päällimmäinen leivinpaperi.
  5. Paista näkkileipää uunin keskitasolla n. 45 - 60 min, kunnes se on ruskea ja rapea. Katkaise lämpö ja anna leivän kuivua tarvittaessa vielä uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä ja murra sopivan kokoisiksi paloiksi.
  6. Valmista raejuusto-tomaattilevite: Sekoita raejuusto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja basilika.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat saada näkkileivästä tasaisia paloja, leikkaa se veitsellä kypsennyksen puolivälissä paloiksi ja jatka paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›