Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Rouskuva siemennäkkäri on herkullinen välipala tai pikkusuolainen vaikkapa leffailtaan, dippaile näkkäriä raejuustolevitteeseen.

Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite
Juusto-siemennäkkäri & raejuusto-tomaattilevite

Ainesosat

uunipellillinen, n. 20 palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl maissijauhoja
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ¼ dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 dl (50 g)
    Valio Polar® 10% juustoa
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
    Valio Polar® Kevyt 10 % e600 g

Raejuusto-tomaattilevite

  • ½ prk (à 200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 50 g (0,5 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen tasalämmölle tai 150 asteeseen kiertoilmalle.
  2. Sekoita jauhot, siemenet ja mausteet keskenään.
  3. Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi kuivien aineiden, sekoita tasaiseksi massaksi. Raasta juusto ja lisää massan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 5 min.
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi. Taputtele taikina tasaiseksi ja poista päällimmäinen leivinpaperi.
  5. Paista näkkileipää uunin keskitasolla n. 45 - 60 min, kunnes se on ruskea ja rapea. Katkaise lämpö ja anna leivän kuivua tarvittaessa vielä uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä ja murra sopivan kokoisiksi paloiksi.
  6. Valmista raejuusto-tomaattilevite: Sekoita raejuusto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja basilika.

Vinkki

Jos haluat saada näkkileivästä tasaisia paloja, leikkaa se veitsellä kypsennyksen puolivälissä paloiksi ja jatka paistamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 14,2 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search