Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto

Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto

Sitruunainen uunikala & parsakaalirisotto

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 700 g)
vaaleaa kalaa , esim. kuhaa tai siikaa
1 tl
suolaa

Täyte

1 rkl
1
sipuli
100 g
fenkolia
1 dl
tuoretta tilliä
ripaus
valkopippuria
1
sitruuna

Parsakaaliohratto

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
6 dl
vähäsuolaista kasvislientä
1 prk (2,5 dl)
300 g
parsakaalia

Ohje

  1. Perkaa kala ja poista kidukset. Suomusta halutessasi esim. ruokalusikalla tai suomustusraudalla. Tee nahkaan poikkiviiltoja 2 cm välein koko kalan pituudelta. Hiero suola kalan pintaan ja sisälle.
  2. Tee täyte. Hienonna sipuli ja suikaloi fenkoli. Kuullota hienonnettu sipuli ja fenkoli öljyssä pehmeäksi. Mausta täyte tillillä, suolalla ja pippurilla. Täytä kalat fenkoli-sipulitäytteellä ja lisää sisälle siivutettua sitruunaa. Laita sitruunasiivuja myös kalan päälle viiltoihin.
  3. Paista kalaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30min tai kunnes kala on kypsää (kypsän kala tunnistaa, kun selkäevä irtoaa helposti.)
  4. Parsakaaliohratto

  5. Pilko sipulit hienoiksi ja kypsennä niitä kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  6. Lisää joukkoon ohrasuurimot sekä pari desiä kasvislientä.
  7. Jatka ohraton kypsennystä kuten valmistaisit risottoa; kypsennä miedolla lämmöllä ja imeytä kasvislientä ohran joukkoon desilitra kerrallaan välillä sekoittaen.
  8. Kun ohrasuurimot ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon ruokakerma. Kypsennä hetki, kunnes koostumus on puuromaista.
  9. Pilko parsakaali suupaloiksi ja höyrytä se napakaksi, siten että siihen jää vähän purutuntumaa. Lisää höyrytetyt parsakaalit ohraton joukkoon varovasti käännellen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›