Parsakaali-pekonigratiini

Parsakaali-pekonigratiini

40 min
keskitaso
131 kcal / 100g
4
5

Hehkuvan vihreä parsakaali saa kaverikseen rapeaa pekonia. Gratiini sopii erilaisten liha-, kala- tai broileriruokien lisäkkeeksi, vaikkakin se häviää parempiin suihin myös ihan sellaisenaan.

Ainekset

4 annosta
1 pkt (170 g)
pekonia
2 (1 kg)
parsakaalia
1
iso punasipuli
1 prk (2 dl)
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Levitä pekoniviipaleet uunivuoan pohjalle vieri viereen. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa 15 min.
  2. Leikkaa parsakaalien kukinnot irti. Poista varren paksu, sitkeä kuori. Paloittele varret. Esikeitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 min.
  3. Kuori ja puolita sipuli. Viipaloi. Paloittele paahtunut pekoni. Sekoita kaikki gratiinin ainekset vuoassa.
  4. Gratinoi uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  5. Tarjoa paistetun kanan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan keitetyn pastan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (5)

ValioAnna Koekeittiöltä19.2.2016 kello 14:55
Hei, kiitos palautteesta koskien raaka-aineiden määrän ilmoittamista ruokaohjeissa. Perusohjeessa on aina näkyvissä määrät joko grammoina tai vetomittoina, mikä kulloinkin on kätevin tapa mitata kyseistä raaka-ainetta. Valitettavasti ohjetta suurennettaessa tai pienennettäessä pakkaskoon tarkenne häviää. Pakkauskoon saa näkyviin tällä hetkellä ohjeen perusmuodossa. Pyrimme parantamaan käyttömukavuutta tältä osin jatkossa.
Helmi417.2.2016 kello 14:58
nätti ruoka ja maistuipa hyvältä! t.Helmi
Nimetön17.2.2016 kello 7:31
Ohjeessa olisi parempi olla desit ja grammat. Paljonko on esim. 0,2 pakettia ?