Parsakaali-pekonigratiini

Parsakaali-pekonigratiini

Hehkuvan vihreä parsakaali saa kaverikseen rapeaa pekonia. Gratiini sopii erilaisten liha-, kala- tai broileriruokien lisäkkeeksi, vaikkakin se häviää parempiin suihin myös ihan sellaisenaan.

40 min
keskitaso
132 kcal / 100g
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (170 g)
pekonia
2 (1 kg)
parsakaalia
1
iso punasipuli
1 prk (2 dl)
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Levitä pekoniviipaleet uunivuoan pohjalle vieri viereen. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa 15 min.
  2. Leikkaa parsakaalien kukinnot irti. Poista varren paksu, sitkeä kuori. Paloittele varret. Esikeitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 min.
  3. Kuori ja puolita sipuli. Viipaloi. Paloittele paahtunut pekoni. Sekoita kaikki gratiinin ainekset vuoassa.
  4. Gratinoi uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  5. Tarjoa paistetun kanan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan keitetyn pastan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g
Kalsium
113 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›