Siirry sisältöön
Paimenen paistos broilerista

Paimenen paistos broilerista

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin.

Paimenen paistos broilerista

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g jauhoista perunaa
  • 500 g juureksia, esim. porkkana, palsternakka, lanttu
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa kuumennettuna
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna

Sieni-broilerikastike

  • 5 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 4 dl vettä

Ohje

  1. Valmista ensin juuressose. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja kuutioi myös muut juurekset ja keitä ne kypsiksi suolalla (1 tl) maustetussa vedessä. Leikkaa lanttu ja porkkanat pienemmiksi kuutioiksi kuin peruna ja palsternakka, niin ne kypsyvät yhtäaikaa.
  2. Valuta juureksista keitinvesi pois. Soseuta juurekset esimerkiksi sähkövatkaimella tai survimella. Lisää joukkoon Oivariini sekä kuumaa maitoa sen verran, että koostumus on sopiva. Vatkaa muna jäähtyneen juuressoseen joukkoon.
  3. Pilko sieniä pienemmiksi ja paahda niitä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Siirrä sivuun.
  4. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista broilerin jauheliha paistinpannulla Oivariini rasvassa, lisää joukkoon sipulit ja kuullosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.
  5. Lisää jauhelihan joukkoon paahdetut sienet, mausteet, lihaliemikuutio ja vesi, anna hautua 5 min.
  6. Kaada jauheliha-sieniseos laakeaan uunivuokaan. Lusikoi juuressose vuokaan jauhelihan päälle. Kypsennä uunin keski-/yläosassa 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 6,9 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search