Oulun varastolla työskentelevä Ella Nuorala: ”Vitsailemme, että pysymme jääkaappikylmässä tuoreina ja nuorina”

Ella työskenteli lukion jälkeisen välivuoden Valion Oulun varastolla. Viime syksynä hän aloitti suuhygienistin opinnot Savonia-ammattikorkeakoulussa, mutta palasi taas jouluksi ja täksi kesäksi töihin kotikaupunkinsa läheiselle varastolle.

Minua vähän jännitti aloittaa työt tänä kesänä, mutta kun kävelin varastohalliin, muistin heti mistä on kyse ja stressi katosi hetkessä. On kiva tehdä töitä, jotka osaan.

Työssäni kerään tuotteita kauppoihin. Meillä kaikilla varastotyöntekijöillä on luurit korvissa, joista meille kerrotaan mitä tuotteita meidän tulee kerätä. Valitsemme hyllyköiltä oikeat tuotteet rullakoihin, joista ne lähtevät rekalla kauppaan.

Minulla tulee hyvä fiilis, kun saan tehtyä ison tilauksen. Kerään esimerkiksi yhdelle kaupalla kaikki meiltä tilatut nesteet. Siinä menee kasapäin jogurtteja ja välipalajuomia. Tuollaisen tilauksen jälkeen tietää tehneensä töitä.

Työskentelemme sinioransseissa toppavaatteissa, koska varastossamme lämpötila on keskimäärin vain neljä astetta. Moni kysyy, minkälaista on olla kahdeksan tuntia jääkaapissa. Kesähelteillä se on tosi kivaa. Vitsailemme aina työkavereiden kanssa, että kylmässä säilymme nuorina ja tuoreina! Tänne ei kannata tulla hikisenä töihin, koska hiki voi jäähtyä ikävästi ja kukapa haluaisi tulla kipeäksi.

Työpäivän aikana minun tulee käveltyä noin 8000–15 000 askelta. On kivaa olla liikkeellä ja että minun ei tarvitse istua koko päivää. Otankin tämän urheilun kannalta.

Aloittaessani työni minua arvelutti, että pystynkö 157 senttimetriä pitkänä nostelemaan raskaita lasteja. Minulla olikin alussa vaikeuksia nostaa maitolaatikoita korkealle. Yksi työkavereistani kuitenkin neuvoi minulle uuden tavan. Nyt nostan kevyesti 20 kilon laatikoita oman kaulan korkeudelle.

Meillä puhutaan paljon ergonomiasta ja työturvallisuudesta. Välillä pidän liian kovaa kiirettä ja ergonomia pääsee unohtumaan. Tärkeintä olisi kuitenkin pysyä ehjänä, vaikka olisin vähän hitaampi.

Työkaverini ovat aivan huippuja ja sen tähden halusinkin tulla tänne takaisin töihin. Hallissa lentävät vitsit ja aina joku kysyy: ”Miten Ellalla menee?”. Tuntuu hyvältä, kun ihmiset välittävät.

Valio työpaikkana on luotettava, koska kaikki työsuhteeseen liittyvät asiat hoituvat vaivattomasti. Minä hoidan omat hommani ja työnantaja hoitaa omansa. On myös kiva, että tässä hommassa työt eivät paina mieltä vapaa-aikana.

Vapaa-ajallani näen kavereita ja lenkkeilen. Olen myös innostunut käsitöistä. Tällä hetkellä työstän islantilaisneuletta.

Valion suosikkituotteeni on ehdottomasti Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu. Oikeastaan kaikki Hedelmätarhamehut ovat todella hyviä!

Valiojengi
Viestinnän kesätyöntekijä Siiri Räisänen: ”Kiinnostavinta on ollut juttujen kirjoittaminen valiolaisista”
Valiojengi
Palkanlaskennassa työskentelevä Linda Kujanpää: ”On hauskaa olla kesätyöntekijä, jolla on takana ikää ja työuraa”
Valiojengi
Tuotekehitys­assistentti Anni Peltoniemi: “Parasta työssäni on seurata tuotteen matkaa ideasta valmiiksi”
Valiojengi
Kirjanpidon ja ostoreskontran kesätyöntekijä Eetu Turunen: ”Mahtavaa, kun vakkarikirjanpitäjät kyselevät mielipiteitäni!”