Mutkat suoriksi
Kuukauden arkiruoka: lohta toscanalaiseen tapaan

Italialainen ilahduttaja
Kuin aurinko lautasella – tämä toscanalainen lohi on todellinen arki-ihme. Ruoka valmistuu nopeasti, maistuu täyteläiseltä ja sopii niin perunan, riisin kuin pastankin seuraan. Monimutkaisia valmistustekniikoita ei tarvita, ja punaisen peston makuinen ruokakerma hoitaa maustamisen. Aurinkokuivatut tomaatit ja pinaatti tuovat lautaselle valloittavaa väriä ja lisämakua. Ihanan mehevä kalaherkku valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.
tuunaa ja herkuttele
- Tarjoile ruoan kanssa tuoretta leipää, niin saat kaavittua lautaselta viimeisetkin kastikkeen rippeet.
- Jos lohta ei ole saatavilla, voit käyttää sen tilalla myös vaaleaa kalaa, kuten kuhaa tai ahventa.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Oona Heikkinen Valio Koekeittiöstä.
