Uunilohi

Uunilohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, se syntyy uunissa kuin itsestään. Lohen kypsyessä uunissa ehdit keittää perunat tai riisin. Lohi sopii erityisen hyvin kastikkeelliseen uuniruokaan, koska siinä ei ole pieniä ruotoja.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
35 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
2121 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 800 g)
kirjolohifilee
½ tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®

tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme juustoa
tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme sipulia

Kypsän kalan pinnalle

2 rkl
tilliä

Tarjoiluun

1
sitruuna

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
  3. Kaada vuokaan ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
  5. Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
  6. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Alkuun
Raikas tomaatti-punasipulisalaatti
20 min
Jälkeen
Hedelmäwokki & jogurttivaahto
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.