Uunilohi

Uunilohi

45 min
helppo
135 kcal / 100g
41
39

Uunilohi on kätevä ruoka, se syntyy uunissa kuin itsestään. Lohen kypsyessä uunissa ehdit keittää perunat tai riisin. Lohi sopii erityisen hyvin kastikkeelliseen uuniruokaan, koska siinä ei ole pieniä ruotoja.

Ainekset

4 annosta
1 (n. 800 g)
kirjolohifilee
½ tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)

Kypsän kalan pinnalle

2 rkl
tilliä

Tarjoiluun

1
sitruuna

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
  3. Kaada vuokaan ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
  5. Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
  6. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Alkuun
Raikas tomaatti-punasipulisalaatti
20 min
Jälkeen
Haalea hedelmäwokki & jogurttivaahto
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
9 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)