Uunilohi

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, se syntyy uunissa kuin itsestään. Lohen kypsyessä uunissa ehdit keittää perunat tai riisin. Lohi sopii erityisen hyvin kastikkeelliseen uuniruokaan, koska siinä ei ole pieniä ruotoja.

45 min
helppo
135 kcal / 100g
46
40

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 800 g)
kirjolohifilee
½ tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®

tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme juustoa
tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme sipulia

Kypsän kalan pinnalle

2 rkl
tilliä

Tarjoiluun

1
sitruuna

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
  3. Kaada vuokaan ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
  5. Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
  6. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Alkuun
Raikas tomaatti-punasipulisalaatti
20 min
Jälkeen
Haalea hedelmäwokki & jogurttivaahto
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
135 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)