Siirry sisältöön
Uunilohi

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, se syntyy uunissa kuin itsestään. Lohen kypsyessä uunissa ehdit keittää perunat tai riisin. Lohi sopii erityisen hyvin kastikkeelliseen uuniruokaan, koska siinä ei ole pieniä ruotoja.

Uunilohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kypsän kalan pinnalle

  • 2 rkl tilliä

Tarjoiluun

  • 1 sitruuna

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen annospaloiksi. Laita uunivuokaan.
  2. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
  3. Kaada vuokaan ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min.
  5. Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä.
  6. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita tarjolle. Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 11 g
Hiilihydraatti 1,2 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search