Pinaatti-sitruunauunilohi

Pinaatti-sitruunauunilohi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pinaatti-sitruunauunilohi

Pinaatti-sitruunauunilohi

Uunilohi on suomalaisten suosikkiruoka vuodesta toiseen . Tällä ohjeella valmistat helposti herkullisen uunilohen, jossa kala ja muhennetut pinaatit kypsyvät näppärästi samassa vuoassa.

Valmistusaika

Työaika
5 min
uunissa
30 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
99 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (n. 700 g)
kirjolohifilee
¼ tl
suolaa
100 g
babypinaattia
1 prk (2,5 dl)
½ prk (à 180 g)

Ohje

  1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatit tarvittaessa, nostele kalan päälle. Kaada ruokakerma vuokaan. Murenna pinnalle salaattijuustoa. Peitä vuoka väljästi foliolla.
  3. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä. Paistoaika riippuu kirjolohifileen paksuudesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.