Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-tomaattimunakas

Munakas sopii täyttäväksi viikonloppuaamun aamiaiseksi tai nopeaksi päivälliseksi. Piristä munakasta kirsikkatomaateilla tai muilla suosikkikasviksillasi.

Juusto-tomaattimunakas
Juusto-tomaattimunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Päälle

  • 1-2 dl (75 g) kirsikkatomaatteja
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma, suola ja juustoraaste.
  2. Sulata Oivariini kuumalla, laakealla paistinpannulla. Kaada munakasseos pannulle. Käytä keskilämpöä. Vedä puuhaarukalla hyytyvää seosta hitaasti pohjaa pitkin keskustaan päin. Peitä munakas kannella. Anna kypsyä hetken aikaa.
  3. Munakkaan kuuluu olla pinnaltaan kermaisen pehmeä, kostea. Lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit ja basikanlehdet. Kallista pannua ja valuta munakas lautaselle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 13,3 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search