Siirry sisältöön
Smetanalohi

Smetanalohi

Smetanalohi on vuosikymmenten ajan ollut takuuvarma juhlatarjottava suomalaisissa kodeissa. Eikä ihme, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä slaavilaisen keittiön helmessä on kaikki kohdallaan.

Smetanalohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kirjolohta tai lohta
  • 1½ tl suolaa
  • 0 kg valkopippuria myllystä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • n. 15 cm pala purjoa
  • 2 prk (à 120 g)
    Valio smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Ohje

  1. Poista kalafileestä tarvittaessa kylkiruodot ruotopihdeillä.
  2. Laita kala nahkapuoli alanpäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella sekä -mehulla.
  3. Laita fileen päälle hienonnettu tilli ja huuhdeltu, viipaloitu purjo. Lusikoi viimeisenä pinnalle smetana.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kala on kypsä ja mehevä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 152 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 0,4 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search