Smetanalohi

Smetanalohi

Smetanalohi on vuosikymmenten ajan ollut takuuvarma juhlatarjottava suomalaisissa kodeissa. Eikä ihme, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä slaavilaisen keittiön helmessä on kaikki kohdallaan.

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 1 kg
kirjolohta tai lohta
1 ½ tl
suolaa
valkopippuria myllystä
yhden
sitruunan kuori ja -mehu
1 dl
tuoretta tilliä
pala (n. 15 cm)
purjosipulia
2 prk (à 120 g)

Ohje

  1. Poista kalafileestä tarvittaessa kylkiruodot ruotopihdeillä.
  2. Laita kala nahkapuoli alanpäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella sekä -mehulla.
  3. Laita fileen päälle hienonnettu tilli ja huuhdeltu, viipaloitu purjo. Lusikoi viimeisenä pinnalle smetana.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kala on kypsä ja mehevä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)