Smetanalohi

Smetanalohi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Smetanalohi

Smetanalohi on vuosikymmenten ajan ollut takuuvarma juhlatarjottava suomalaisissa kodeissa. Eikä ihme, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä slaavilaisen keittiön helmessä on kaikki kohdallaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 1 kg
kirjolohta tai lohta
1 ½ tl
suolaa
valkopippuria myllystä
yhden
sitruunan kuori ja -mehu
1 dl
tuoretta tilliä
( pala (n. 15 cm)
purjoa )
2 prk (à 120 g)

Ohje

  1. Poista kalafileestä tarvittaessa kylkiruodot ruotopihdeillä.
  2. Laita kala nahkapuoli alanpäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella sekä -mehulla.
  3. Laita fileen päälle hienonnettu tilli ja huuhdeltu, viipaloitu purjo. Lusikoi viimeisenä pinnalle smetana.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kala on kypsä ja mehevä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.