Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Kuusi innostavaa ideaa arjen uuniruokiin

Slaavilainen kalapannu

Parhaat arkiruoat ovat nopeita, helppoja ja edullisia tehdä – mausta tietenkään tinkimättä. Erilaiset uuniruoat sujuvoittavat arkea, ja saat niihin mukavaa vaihtelua uusilla raaka-aineilla sekä perinteisiä reseptejä tuunaamalla. Sujauta vuoka uuniin ja ruoka lisukkeineen valmistuu kuin itsestään!

1. Mausteinen nduja-tuorepastapannu 

Tunnetko jo ndujan, mukavasti mausteisen sianlihatahnan Etelä-Italiasta? Monipuolinen makkaratahna sopii täyteläisyytensä vuoksi erinomaisesti maustamaan uuniruokia. Nopea nduja-pastavuoka valmistuu noin puolessa tunnissa, kun käytät tuorepastaa ja valmista kermaista yrttikastiketta. Valkoiset pavut tekevät ruoasta täyttävän ja riittoisan.

2. Juustoinen tonnikalapastavuoka 

Tästä ei arkikokkaaminen enää helpotu – kokeile vaikka lasten kanssa! Kasaa tonnikalapastavuoan ainekset uunivuokaan kerroksittain ja annan uunin muhitella pasta pehmeäksi. Arkisuosikin maun salaisuus piilee valmiissa juustokastikkeessa, jota lusikoidaan ruokaan reilusti. Pinaatti tuo vuokaan raikkautta ja väriä.

3. Smetanalla höystetty slaavilainen kalapannu 

Slaavilainen kanapata eli Pustan pata on paprikalla ja purjolla höystetty perinneherkku. Sen moderni versio, slaavilainen kalapannu, valmistuu vaivattomasti uunissa. Klassisesta ohjeesta inspiraationsa saanut lohipata saa mehukkuutta smetanasta ja lisämakua AURA® juustosta. Kalaversion ehdoton valtti on herkullisen maun lisäksi nopeus: kalapannu hautuu kypsäksi parissakymmenessä minuutissa.

4. Mieto ja mehevä kala-perunavuoka  

Perunan ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla edullista kala-perunavuokaa, jossa mehevä sisus ja rapsakka pinta yhdistyvät täydellisesti. Muutaman raaka-aineen mainio arkiruoka maustetaan crème fraîchella ja viimeistellään voisulalla. Käytä perunoiden viipalointiin vihannesmandoliinia, niin voit valmistaa ruokaa kerralla reippaammankin satsin.

5. Kermaista lohta ja kukkakaaliriisiä   

Kukkakaali muuntuu moneksi! Kotimaisen kukkakaalin satokausi on parhaimmillaan syksyllä, jolloin sitä kannattaakin lisätä uuniruokiin runsain mitoin. Tässä reseptissä suosikkivihannes muhii pehmeäksi kermaisessa currykastikkeessa lohen alla. Lisämakua ruokaan tuovat kesäkurpitsa ja sitruuna.

6. Nostalginen Nikkarin vuoka   

Perinteet kunniaan! Somessa hiljattain suursuosioon noussut nostalginen Nikkarin vuoka on kermainen arkiherkku, joka on vaivaton valmistaa ja maistuu koko perheelle. Perinteistä reseptiä on helppo tuunata oman maun mukaan esimerkiksi maustetuilla kermoilla tai erilaisilla juustoilla. Nikkarin vuoka on mainio ruoka myös hävikin vähentämiseen, sillä siihen uppoavat edelliseltä päivältä yli jääneet keitetyt perunat sekä jääkaapin perälle unohtuneet kirsikkatomaatit.


Search