Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka on nostalginen kotiruokaklassikko. Helppo ja edullinen ruoka on mahtava tapa käyttää edelliseltä päivältä jääneet keitetyt perunat.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
30 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 (isokokoista)
keitettyä perunaa
1
punasipuli
1 pkt
lenkkimakkaraa
1 rkl
1 rasia
terttukirsikkatomaatteja
1 prk (2,5 dl)
½ tl
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ pussi (à 150 g)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Viipaloi kypsät perunat, punasipuli ja lenkkimakkara. Lado viipaleet limittäin Oivariini rasvalla voideltuun uunivuokaan. Asettele terttutomaatit vuoan pinnalle.
  3. Kaada ruokakerma vuokaan ja ripottele pintaan paprikajauhe, mustapippuria myllystä sekä juustoraaste.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.