Pinnalla
Kuukauden trendiresepti: mamman marjapiiras

Perinteinen mamman marjapiiras
Mamman marjapiirakan leipominen onnistuu myös vähän kokemattomammalta leipurilta. Vaikein osuus on voin ja sokerin vaahdottaminen keskenään, sen jälkeen piirakan teko vaatii lähinnä sekoittelua. Kermaviiliä, marjoja, sokeria ja kananmunaa sisältävä täyte on niin simppeli, että se on helppo opetella vaikka ulkoa. Marjavalinnastakaan ei kannata turhia stressata, sillä piiraaseen sopivat lähes mitkä tahansa kotimaiset marjat.
Muokkaa omaan makuun sopivaksi
- Jos teet piiraan pakastemarjoista, sekoita jäisiin marjoihin 2–3 tl perunajauhoja.
- Gluteenittoman piiraan saat korvaamalla vehnä- ja grahamjauhot 2 1/2 desilitralla gluteenitonta jauhoseosta.
- Eri marjat tuovat piirakkaan omat vivahteensa. Kokeile yhdistää makeampia ja kirpakampia marjoja samaan piirakkaan. Mainioita yhdistelmiä ovat esimerkiksi mansikka ja karviainen sekä vadelma ja punaherukka.
Vinkit antoi Valio Koekeittiö.