Pinnalla
Kuukauden trendiresepti: pinsa

Pinsan pauloissa
Tällä kertaa pinsan päälle ripotellaan pohjoisen raikkaita makuja: ranskankermaa, perunaa, punasipulia ja mätiä. Pinsan paistaminen vaikka arki-iltana onnistuu erityisen helposti, kun kaupasta nappaa mukaan valmiin taikinan. Pinsapohjia löytyy hyvin jo etenkin isojen kauppojen hyllyiltä.
Herkku on valmis parissakymmenessä minuutissa, kunhan perunat on muistanut keittää etukäteen. Kasvisversio onnistuu näppärästi vaihtamalla kirjolohen mäti merilevävalmisteeseen. Nappaa ohje talteen myös loppuvuotta varten – nämä maut toimivat hyvin myös pikkujoulukautena!
näin onnistut
- Käytä tarpeeksi kuumaa uunia. Uunin lämpötilan on hyvä olla mielellään vähintään 250 °C.
- Täytteenä kannattaa käyttää kiinteää perunalajiketta, jotta peruna on helpompi leikata ohuiksi viipaleiksi.
- Kiinnitä huomiota myös siihen, että perunat pysyvät keitettäessä napakoina eivätkä pehmene liikaa.
- Täytä pohja maltilla – ilmava pohja pääsee oikeuksiinsa, kun täytteitä ei ole liikaa.
- Lisää kylmät täytteet vasta paiston jälkeen.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Sanna Mäenpää Valio Koekeittiöstä.
