Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Täydellisen pizzan jäljillä

Täydellisen pizzan jäljillä

Taikinan pitkä kohotus, kuuma uuni ja maukkaat täytteet johdattavat kohti ihanaa kotitekoista pizzaa. Näillä vinkeillä teet elämäsi parhaan pizzan.

Huolella vaivattu ja nostatettu taikina, laadukkaat raaka-aineet ja rapeaksi paistettu pohja – siinäpä astetta paremman pizzan kaava. Taivaallisen rapea ja herkullinen pizza luonnistuu kotioloissa, kunhan malttaa nostattaa taikinaa hitaasti ja opettelee muutaman vinkin täyttämiseen ja paistamiseen.

Perinteisen italialaisen pizzan oikeaoppinen valmistaminen on oma taiteenlajinsa. Tunnetuimpia klassikoita ovat pehmeäreunainen ja sopivan sitkoinen napolilainen pizza, ohuen ohut ja rapea pizza romana sekä muhkea roomalainen levypizza, pizza al taglio.

Täydellinen napolilainen pizza

Yksinkertainen on kaunista, etenkin napolilaisessa pizzassa. Täytteiksi valitaan usein vain muutama, laadukas raaka-aine, jotka sopivat harmonisesti yhteen. Pehmeä ja sopivan sitkoinen pohja on reunoilta kuohkea. Perinteinen napolilainen pizza on tomaattikastikkeen ja valkosipulin kruunaama marinara. Toinen ikisuosikki on margherita, jonka pohjan päälle ladotaan tomaattikastiketta, mozzarellaa, oliiviöljyä ja tuoretta basilikaa.

Napolilainen pizzataikina onnistuu keneltä vain, kunhan malttia riittää: taikinaa kohotetaan ensin jopa yön yli, jonka jälkeen palloiksi pyöriteltynä nelisen tuntia. Hidas nostatus tekee taikinasta kuohkean ja erityisen maukkaan.

Muista valita perinteisten vehnäjauhojen sijaan erittäin hienoksi jauhettuja 00-jauhoja, ja vaivata taikinaa tarpeeksi pitkään käsin tai yleiskoneella. Valmis taikina levitetään pyöreäksi kevyesti käsin venyttämällä siten, että reunat jäävät hieman keskikohtaa paksummiksi. Tarkan ohjeen napolilaiseen pizzataikinaan löydät alla olevasta reseptistä.


Näin onnistut juustoraasteen valinnassa

Näin onnistut juustoraasteen valinnassa

Käyttövalmiit juustoraasteet helpottavat ruoanlaittoa ja leivontaa. Mutta minkälainen raaste on parhaimmillaan pizzassa? Entä suolaisessa piirakassa? Kokosimme yhteen näppärät raastevinkit, joita noudattamalla käytät juustoja kuin ammattilainen.

Search