Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Roomalainen pizza tonno

Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.

Roomalainen pizza tonno
Roomalainen pizza tonno

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 pussia (11 g) kuivahiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä

Täytteet

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 pussi (350 g)
    Valio mozzarella-fontal juustomurua
    Valio mozzarella-fontal juustomuru – parhaisiin pizzoihin, intohimoisille pizzanpaistajille! Juusto kruunaa pizzan ja sitoo maut herkullisesti…
    Valio mozzarella-fontal e350 g juustomuru
  • 2 prk (à 200/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
  • 1 punasipuli
  • 1 prk (50/35 g)
    kapriksia valutettuna
  • Voit kokeilla myös:
  • 10  kivettömiä kalamata-oliiveja

Lisäksi

  • 0 kg oliiviöljyä

Ohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  2. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää joukkoon oliiviöljy. Vaivaa vielä hetki.
  4. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  5. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustomuru. Valuta tonnikalat ja levitä juuston päälle. Lisää vielä ohueksi suikaloitu punasipuli ja kaprikset.
  6. Paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Viimeistele valmis pizza oliiviöljyllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatti 18,2 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search