Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.
7 ½ dl | vehnäjauhoja |
2 pussia (à 11 g) | kuivahiivaa |
1 ½ tl | suolaa |
4 dl | vettä |
1 dl | oliiviöljyä |
Täytteet | |
---|---|
1 prk ( 150 g) | |
1 pussi (350 g) | |
2 prk (à 200/150 g) | tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu |
1 | punasipuli |
1 prk (50/35 g) | kapriksia valutettuna tai 10 kplkivettömiä kalamata-oliiveja |
Lisäksi | |
oliiviöljyä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.