Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Pizzaan, pastan päälle ja piirakkaan – näin onnistut juustoraasteen valinnassa

Pizzaan, pastan päälle ja piirakkaan – näin onnistut juustoraasteen valinnassa
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Käyttövalmiit juustoraasteet helpottavat ruoanlaittoa ja leivontaa. Mutta minkälainen raaste on parhaimmillaan pizzassa? Entä suolaisessa piirakassa? Kokosimme yhteen näppärät raastevinkit, joita noudattamalla käytät juustoja kuin ammattilainen.

Juustoa käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa monesta syystä. Suolaisen piirakan pohja mehevöityy kummasti, kun taikinaan piilottaa hieman juustoraastetta. Sipulikeiton ja uuniruokien, kuten makaronilaatikon, paistopinta puolestaan rapsakoituu juuston ansiosta upean rapeaksi. Eikä pidä unohtaa pizzaa ja lämpimiä voileipiä, jotka tuskin olisivat entisellään ilman ihanan venyvää juustoa.

Valio mozzarella-fontal juustomuru

Huippuluokan pizza ansaitsee huippuluokan juuston. Tässä juustomurussa yhdistyvät rakastetun mozzarellan ja mehevän fontalin parhaat puolet: juusto sulaa hyvin, venyy sopivasti ja ruskistuu kauniisti. Murumaisen rakenteensa ansiosta juustoa on helppo annostella. Valio mozzarella-fontal juustomuru sopii kaikenlaisiin pizzoihin, mutta erityisen herkullista se on pizzauunissa paistettavissa roomalais- ja napolilaistyylisissä pizzoissa.

Tip icon

Raaste vegaanisiin vaihtoehtoihin

Täysin kasvipohjainen Valio Oddlygood® Veggie raaste sopii sinne, minne perinteinen juustoraastekin: lämpimiin voileipiin, kastikkeisiin, uuniruokiin ja pizzoihin. Suomessa valmistettu raaste ei sisällä soijaa tai palmuöljyä.


Search