Pestolohi

Pestolohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pestolohi

Keväinen pestouunilohi on maukas ja herkullinen ruoka arkeen ja juhlaan. Vihreän peston sijasta myös punainen, aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto, sopii hyvin lohen hunnuksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
25 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (750 g)
kirjolohifilee
½ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
pestoa
2 rkl
pinjan-, tai auringonkukansiemeniä
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä nahkapuolelta. Poista ruodot. Aseta kala voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Ripota päälle suola.
  2. Valele kala sitruunamehulla. Levitä kalan pintaan pesto. Rouhi siemenet veitsellä karkeasti. Yhdistä juustoraasteen kanssa. Ripota seos kalan pintaan.
  3. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Nosta ritilää ylemmäksi ja viimeistele ruoka ylälämmöllä tai grillitoiminnolla n. 3 min tai kunnes ruoan pinta saa väriä ja rapeutuu.
Lisukkeeksi
AURA juustorisotto
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›