Pestolohi

Pestolohi

1 h 5 min
helppo
209 kcal / 100g
6
2

Vihreän peston sijasta myös punainen, aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto, sopii hyvin lohen suolaiseksi hunnuksi.

Ainekset

4 annosta
1 (750 g)
kirjolohifilee
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
pestoa esim. rucolapestoa
¾ dl
auringonkukansiemeniä tai pinjansiemeniä
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä nahkapuolelta. Poista ruodot. Leikkaa fileestä nahattomia annospaloja. Aseta ne vieriviereen uunivuokaan.
  2. Valele kala sitruunamehulla. Ripota päälle pieni ripaus suolaa. Levitä kalan pintaan pesto. Rouhi siemenet veitsellä karkeasti. Yhdistä juustoraasteen kanssa. Ripota seos kalan pintaan.
  3. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Nosta ritilää ylemmäksi ja viimeistele ruoka ylälämmöllä tai grillitoiminnolla n. 3 min tai kunnes ruoan pinta saa väriä ja rapeutuu.
Lisukkeeksi
AURA juustorisotto
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
15 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
190 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)