Kuorrutettu sipulikeitto

Kuorrutettu sipulikeitto

1 h
keskitaso
61 kcal / 100g
2
4

Klassinen sipulikeitto valmistuu vähistä aineksista, mutta on sitäkin maukkaampaa. Se sopii niin alku- kuin pääruoksikin.

Ainekset

6 annosta
8 isoa (800 g)
sipulia
3 isoa (400 g)
punasipulia
5 - 10
valkosipulin kynttä
3 rkl
1 ½ l
kana-, liha- tai kasvislientä
½ tl
timjamia
mustapippuria myllystä
2 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
sitruunamehua
6 viipaletta
paahtoleipää
1/2 - 1 pussia (à 130 g)

Keiton pinnalle

1 dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna haluamasi määrä valkosipulia.
  2. Sulata Oivariini tilavassa kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min.
  3. Lisää kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot vatkaten keittoon. Anna kypsyä pari min. Lisää sitruunamehu.
  4. Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripota pinnalle juustoraaste. Gratinoi leivät 225 asteessa 3 - 5 min
  5. Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli. Lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät.
  6. Tarjoa heti.

Vinkki

* Korvaa halutessasi punasipuli tavallisella, jos et halua punertavaa keittoa.* Kuorrutettu juustoleipä on helppo syödä, kun se on etukäteen leikattu paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
61 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)