Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuorrutettu sipulikeitto

Klassinen sipulikeitto valmistuu vähistä aineksista, mutta on sitäkin maukkaampaa. Se sopii niin alku- kuin pääruoaksikin.

Kuorrutettu sipulikeitto
Kuorrutettu sipulikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 10 isoa (1,2 kg) sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1½ l kana-, liha- tai kasvislientä
  • ½ tl timjamia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vaaleaa siirappia tai vaaleaa balsamicokastiketta
  • 6 viipaletta paahtoleipää
  • ½-1 pussia (à 150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)

Keiton pinnalle

  • 0 kg tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna haluamasi määrä valkosipulia.
  2. Sulata Oivariini tilavassa kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min.
  3. Lisää kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot sekoittaen keittoon. Anna kypsyä pari min. Lisää sitruunamehu ja siirappi.
  4. Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripota pinnalle juustoraaste. Gratinoi leivät 225 asteessa 3 - 5 min
  5. Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli. Lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät.
  6. Tarjoa heti.

Vinkki

Kuorrutettu juustoleipä on helppo syödä, kun se on etukäteen leikattu paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 6 g
Rasva 2,2 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search